Social Media: Ο εθισμός σε αυτά είναι ο ίδιος με εκείνον στα ναρκωτικά

14-01-2019

Ο εθισμός στα social media είναι ένα φαινόμενο παγκόσμιο που μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο και αφορά εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο. Τώρα, Αμερικανοί επιστήμονες λένε πως η εκτεταμένη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι ίδια με τον εθισμό στα ναρκωτικά.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο το Πανεπιστήμιο του Stanford στις Ηνωμένες Πολιτείες λένε πως τα likes, τα comments ή ακόμα και οι νέοι followers προκαλούν την έκκριση της ντοπαμίνης που συνήθως απελευθερώνεται απο την χρήση ναρκωτικών.
Με άλλα λόγια, αυτές όλες αυτές οι ειδοποιήσεις ενεργοποιούν τοι ίδιο κέντρο επιβράβευσης στον εγκέφαλο που ενεργοποιείται και από την χρήση ουσιών.

Ο επικεφαλής της έρευνας Keith Humphreys παρόλα αυτά λέει πως κάτι τέτοιο δεν είναι και εντελώς αφύσικο. Όπως τονίζει, ο άνθρωπος είναι από την φύση του ένα κοινωνικό ον και είναι λογικό να ενεργοποιείται το κέντρο επιβράβευσης όταν επικοινωνεί με άλλους άνθρωπους.

Οι ειδικοί βέβαια τονίζουν πως, όπως και με κάθε τι στη ζωή, έτσι και η χρήση των μέσων κοινωνικής δίκτύωσης πρέπει να γίνεται με μέτρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Social Media: Η κατάχρηση τους επηρεάζει την ψυχική υγεία των εφήβων