Νοσοκομείο Γ.Γεννηματάς: Οι γλάστρες οι μετακινήσεις και οι αντιδράσεις των εργαζομένων

01-02-2019

Συνεχίζονται οι δυσμενείς μετακινήσεις στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», προκαλώντας την έντονη αντίδραση των εργαζομένων στο νοσηλευτικό ίδρυμα. Συγκεκριμένα, μετακινήθηκε η επί 35 χρόνια προϊσταμένη του α’ ορθοπεδικού χειρουργείου γιατί δέχτηκε υλικά χειρουργείου από εταιρία που δεν ήταν μειοδότρια αλλά τα είχε παραγγείλει και τα επέβαλε ο προσφάτως διοριστείς από τον διοικητή, διευθυντής του α’ ορθοπεδικού!

Όπως αναφέρουν στο Healthview εργαζόμενοι στο νοσοκομείο, η μετακίνηση αυτή δημιουργεί σοβαρή δυσλειτουργία και μεγάλους κινδύνους διότι αντικαθίσταται από την προϊσταμένη της ορθοπεδικής κλινικής που δεν γνωρίζει από χειρουργείο και αντίστοιχα η προϊσταμένη του χειρουργείου αναλαμβάνει καθήκοντα προϊσταμένης στην ορθοπεδική κλινική μετά από 35 χρόνια εμπειρίας στο χειρουργείο.

Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για « εμπάθεια, σκοπιμότητα και χείριστη μορφή διοίκησης» που «ξεπερνά κάθε όριο νομιμότητας σε βάρος του νοσηλευτικού προσωπικού και των παρεχόμενων υπηρεσιών στο νοσοκομείο».

Είχε προηγηθεί η «καρατόμηση» της διευθύντριας της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και ο υποβιβασμός της νοσηλεύτριας από τη θέση της διευθύντριας σε αυτή της προϊσταμένης. Τότε είχε παρέμβει και η ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ καθώς – όπως ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση- η αξιολόγηση της συγκεκριμένης εργαζόμενης από τον διοικητή ήταν άριστη και συνοδευόταν από εγκωμιαστικά σχόλια για τις διοικητικές της ικανότητες.

Πρόκειται για την κ. Γ. Νταβώνη, η διοικητική επάρκεια της οποίας έχει αναγνωριστεί από όλους στο νοσοκομείο ενώ οι συνάδελφοί της τη χαρακτηρίζουν: υπεύθυνη, εργατική, εργασιομανή, έντιμη, αποτελεσματική. Ανεξάρτητα από τα θετικά σχόλια για την κ. Νταβώνη, αδιαμφισβήτητο γεγονός παραμένει ότι μετά την απομάκρυνσή της εμφανίστηκαν και οι πρώτες δυσλειτουργίες στο νοσοκομείο.

Και ενώ οι δυσμενείς μετακινήσεις συνεχίζονται, μία άλλη κυρία χαίρει της απόλυτης εμπιστοσύνης του διοικητή του νοσοκομείου. Οι «κακές γλώσσες» αναφέρουν ότι πρόσφατα προχώρησε στην ανακατασκευή της δικής της κλινικής, χωρίς μάλιστα τη σύμφωνη γνώμη της τεχνικής υπηρεσίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανακατασκευή έγινε με δωρεά που δεν πέρασε από το Δ.Σ. και η κλινική έκλεισε στην κυριολεξία χωρίς να ενημερωθεί ουδείς!

Σήμερα η κλινική έχει ανακαινισθεί, ο διάδρομος είναι γεμάτος γλάστρες (κάτι που μάλλον δεν επιτρέπεται από τους υγειονομικούς κανονισμούς) και στο γραφείο της απασχολεί την κόρη της γραμματέας της – η οποία δεν ανήκει στο προσωπικό του νοσοκομείου. Η ίδια φέρει την κομματική ταυτότητα της ΝΔ – ωστόσο βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία με τον διοικητή( διορίστηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ) και πολλές φορές δηλώνει αντ’ αυτού…..