Πάνος Παπανικολάου: Ο κ. Βαρνάβας καθοδηγείται από τον Ανδρέα Ξανθό και τον Σάκη Παπαδόπουλο…

03-02-2019

Του Βασίλη Βενιζέλου

 

Σε τηλεφωνική του επικοινωνία με το healthview.gr, ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) Πάνος Παπανικολάου καταφέρεται την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου με βαριές κατηγορίες κατά του Δημήτρη Βαρνάβα, για όσα ο τελευταίος αναφέρει στο ygeianet.gr.

Συγκεκριμένα, ο Πάνος Παπανικολάου αναφέρει τα εξής:

“Ο κ. Βαρνάβας δεν είναι μόνο μία γραφική προσωπικότητα. Είναι το alter ego  ενός κορυφαίου υπουργού της κυβέρνησης, του υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθού, και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, του κ. Σάκη Παπαδόπουλου.

Άρα, η γραφικότητα του κ. Βαρνάβα χαρακτηρίζει συνολικά την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Με αυτήν την ιδιότητα, λοιπόν, ο κ. Βαρνάβας, προφανώς μετά από εντολή των προϊσταμένων του, έχει αναλάβει τη ‘βρώμικη’ δουλειά της προσπάθειας να φορτωθεί η ευθύνη πράξεων ενός διοικητή του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποιον διόρισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, σε άλλες κατευθύνσεις.

Και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από το γεγονός ότι ο κ. Βαρνάβας επανέρχεται και μετά από την κραυγαλέα διάψευση των προηγουμένων συκοφαντιών του, περί δήθεν ψήφου μου σε αποφάσεις, η οποία δεν υπήρξε ποτέ.

Δεν θα ασχολιόμουν με αυτή την καταγέλαστη γραφικότητα, εάν δεν συνέτρεχαν δύο πολύ σοβαροί λόγοι:

Πρώτον, οι κυβερνητικοί και οι κομματικοί μηχανισμοί του ΣΥΡΙΖΑ, στους οποίους έχει βασικό ρόλο ο κ. Βαρνάβας, προσπαθούν, για να αποποιηθούν των ευθυνών τους, να ενοχοποιήσουν 17 ανθρώπους (μέλη του Δ.Σ. του Γενικού Κρατικού Νικαίας, μεταξύ των οποίων και στελέχη του ιδίου του ΣΥΡΙΖΑ) και εργαζόμενους του νοσοκομείου, οι οποίοι, όλοι τους, δεν φταίνε απολύτως σε τίποτε.

Άσχετα από το γεγονός ότι ούτε εγώ προσωπικά ούτε άλλος από την παράταξή μου είναι κάποιος από αυτούς τους 17, δηλώνω στον κ. Βαρνάβα και τους προϊσταμένους του ότι πρέπει να είναι σίγουροι πως αυτή η αδικία δεν θα περάσει και πως η προσπάθειά τους θα πέσει στο κενό.

Δεύτερον, ο κ. Βαρνάβας παραμένει παρανόμως στην ηγεσία του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ), σε περίοδο ολοκλήρωσης αντιδραστικών αποφάσεων εναντίον των νέων γιατρών, σε διαπλοκή με το μεγαλοκαθηγητικό κατεστημένο. Η παρανομία αυτή είναι απόλυτη ευθύνη του κ. Ανδρέα Ξανθού, ο οποίος τον διατηρεί εκεί, ενώ γνωρίζει ο ίδιος ότι ήταν υποχρεωμένος, τουλάχιστον από έναν χρόνο πριν, να τον έχει αντικαταστήσει.

Άρα, λοιπόν, δεν μιλάμε για απλή επίδειξη γραφικότητας, αλλά για ατόπημα συνολικά του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αγωνιωδώς προσπαθεί να αποποιηθεί των ευθυνών, απολύτως δικών του, και ο οποίος συνεχίζει να λειτουργεί, σε επίπεδο ΚΕΣΥ, αντιδραστικά, αντιθεσμικά και έκνομα”.