ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το “Ερρίκος Ντυνάν” δεν… επιθυμεί να πωληθεί στο Ίδρυμα Αλέξανδρος Ωνάσης!

07-02-2019

Του Βασίλη Βενιζέλου

 

Ιδιαιτέρως σοβαρό πρόβλημα με τη διοίκηση του ιδιωτικού νοσοκομείου της Αθήνας “Ερρίκος Ντυνάν” έχει συναντήσει η διοίκηση της ιδιοκτήτριας Τράπεζας Πειραιώς, σχετικά με την πώληση του νοσοκομείου!

Ενώ ο σχετικός διεθνής διαγωνισμός για την πώληση του “Ερρίκος Ντυνάν” πρέπει να θεωρείται πλέον επισήμως περαιωμένος χωρίς αποτέλεσμα και ενώ ο πλειοδότης στον διαγωνισμό είναι το Ίδρυμα Αλέξανδρος Ωνάσης, σε συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, με το σχετικό τίμημα να φθάνει στα 88 εκατ. ευρώ, ισχυρές δυνάμεις οι οποίες κινούνται στο εσωτερικό του “Ερρίκος Ντυνάν” ασκούν ασφυκτικές πιέσεις, προκειμένου η Τράπεζα Πειραιώς να μην προχωρήσει στην παραχώρηση του νοσοκομείου στον πλειοδότη…

Από τη δική της πλευρά, όμως, η Τράπεζα Πειραιώς έχει αποφασίσει ότι προτίθεται να παραχωρήσει κάποια στιγμή το “Ερρίκος Ντυνάν” στο Ίδρυμα Αλέξανδρος Ωνάσης, στην τιμή των 88 εκατ. ευρώ…

Προς το παρόν, πάντως, η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς αδυνατεί να εξηγήσει δημοσίως ποιος είναι ο λόγος για τον οποίο δεν κατακύρωσε τον διεθνή διαγωνισμό στο Ίδρυμα Αλέξανδρος Ωνάσης και φαίνεται ότι αφήνει πλέον την ίδια τη διοίκηση του “Ερρίκος Ντυνάν” να εξηγήσει τα… ανεξήγητα!

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η διοίκηση του “Ερρίκος Ντυνάν” ματαίωσε τα σχέδιά της για την παραχώρηση μεγάλης συνέντευξης Τύπου για το θέμα, η οποία θα ελάμβανε χώρα μέχρι την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου, και όλες οι σχετικές πληροφορίες κάνουν τώρα λόγο για συνέντευξη Τύπου της διοίκησης του “Ερρίκος Ντυνάν”, η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσα στον ερχόμενο… Μάιο!

Την ίδια στιγμή, όπως είχε αποκαλύψει πολύ πρόσφατα το healthview.gr, “η παρέκβαση της υπόθεσης Novartis Hellas στον διεθνή διαγωνισμό για την πώληση του «Ερρίκος Ντυνάν» οφείλεται, σύμφωνα με όλες τις διαθέσιμες ενδείξεις, σε ένα κορυφαίο και κεντρικό τραπεζικό στέλεχος της χώρας μας, το οποίο εμπλέκεται από τους προστατευόμενους μάρτυρες στην ποινική υπόθεση της Novartis Hellas, ενώ το ίδιο έχει, ταυτοχρόνως, τη δυνατότητα και την αρμοδιότητα να παρακολουθεί την εξέλιξη του διεθνούς διαγωνισμού για την πώληση του «Ερρίκος Ντυνάν».

Στις εξελίξεις σχετικά με το συγκεκριμένο πρόσωπο «επενδύει», λοιπόν, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την ένταξη του «Ερρίκος Ντυνάν» στο δημόσιο σύστημα Υγείας της χώρας μας…”.