Σεξ: Αυτό είναι το μυστικό για καλύτερη σεξουαλική ζωή

12-02-2019

Όλοι θα ήθελαν μια γεμάτη και σεξουαλική ζωή. Δυστυχώς, για πολλούς και διαφορετικούς λόγους, ορισμένοι δυσκολεύονται να πετύχουν κάτι τέτοιο. Ποιο είναι άραγε το μυστικό για να έχουμε καλύτερη σεξουαλική ζωή; Η επιστήμη απαντά.

Ερευνητές μελέτησαν 244 γυναίκες ηλικίας 18 έως 30 ετών, οι οποίες είχαν σχέση για τρεις ή περισσότερους μήνες και ήταν ενεργές σεξουαλικά τον τελευταίο μήνα. (Οι περισσότερες από τις γυναίκες ήταν λευκές και ετεροφυλόφιλες).
Στην συνέχεια
 αξιολόγησαν την εκτίμηση του σώματος των συμμετεχόντων ζητώντας τους να αξιολογήσουν πόσο συμφωνούσαν με δηλώσεις όπως «σέβομαι το σώμα μου» και «αισθάνομαι καλά για το σώμα μου». Οι γυναίκες κλήθηκαν επίσης να ολοκληρώσουν την έρευνα από την πλευρά του συντρόφου τους, για να αξιολογήσουν την άποψη του και την εκτίμησή του για το σώμα τους (δηλ. «Ο σύντροφός μου αισθάνεται καλά για το σώμα μου»).

Οι ερευνητές έθεσαν επίσης ερωτήσεις σχετικά με τη σεξουαλική δραστηριότητα των γυναικών τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες, οι οποίες εξέταζαν θέματα που σχετίζονταν με τη συχνότητα της σεξουαλικής επιθυμίας, το επίπεδο της διέγερσης, τους αριθμούς των οργασμών, τη σεξουαλική ικανοποίηση και τον πόνο κατά τη διάρκεια του σεξ. Τέλος, οι γυναίκες εξέφρασαν επίσης τη συνολική τους ικανοποίηση ως προς τη σχέση τους, αναλύοντας πόσο ευχάριστες, θετικές, ικανοποιημένες και αγαπητές ένιωθαν.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Journal of Sex & Marital Therapy.
Οι ειδικοί διαπίστωσαν πως όσο περισσότερο πίστευαν ότι ο σύντροφός τους εκτιμά το σώμα τους, τόσο καλύτερη ήταν η σεξουαλική τους ζωή, δηλαδή είχαν περισσότερη ερωτική επιθυμία, μεγαλύτερη διέγερση και περισσότερους οργασμούς. Ήταν επίσης πιο ικανοποιημένες από τις σχέσεις τους.

Υπήρξε επίσης μια σημαντική σχέση μεταξύ του κατά πόσο οι γυναίκες εκτιμούσαν το σώμα τους και του κατά πόσο νόμιζαν ότι ο σύντροφός τους το εκτιμούσε. Με άλλα λόγια, είχαν μία πιο θετική εικόνα για τον εαυτό τους, όταν ο σύντροφός τους είχε την ίδια άποψη.

Είναι ενδιαφέρον, ωστόσο, ότι η εικόνα που είχαν για το σώμα τους οι γυναίκες τις επηρέαζε πολύ λιγότερο, σε σχέση με την άποψη των συντρόφων τους. Αυτό υποδηλώνει ότι ήθελαν να αισθάνονται ελκυστικές προκειμένου να έχουν μία ικανοποιητική σεξουαλική ζωή…

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Σεξ: Πόσους ερωτικούς συντρόφους έχουν σε κάθε χώρα