10.000 προσλήψεις μέχρι το 2020 ανακοίνωσε ο Ανδρέας Ξανθός

21-05-2019

Τετραετές πλάνο προσλήψεων 10.000 μόνιμων γιατρών και λοιπού προσωπικού μέχρι το 2022, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο.

Όπως είπε, για το 2019 έχει ήδη εγκριθεί προκήρυξη 1000 γιατρών ΕΣΥ και 1500 άλλων επαγγελματιών Υγείας.

Ο υπουργός παραδέχτηκε ότι υπάρχουν μεγάλες αναμονές για ραντεβού στα νοσοκομεία και σε ορισμένες δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), κυρίως σε ειδικότητες γιατρών υψηλής ζήτησης, υπάρχουν λίστες αναμονής για χειρουργείο που τώρα πια είναι διαφανείς, αλλά συχνά σε μη αποδεκτούς χρόνους.

Στις άμεσες προτεραιότητες του υπουργείου Υγείας είναι η καλύτερη στελέχωση και οργάνωση των ΤΕΠ (Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών), η ενίσχυση των αναισθησιολογικών τμημάτων και η αύξηση του χειρουργικού χρόνου, η ενίσχυση των Εργαστηρίων των νοσοκομείων-ΚΥ, η μείωση του κόστους σε χρόνο και χρήμα για την εξυπηρέτηση του πολίτη.

« Όλα αυτά είναι στις προτεραιότητες του Υπουργείου με συγκεκριμένο πλάνο θεσμικών αλλαγών και λειτουργικών παρεμβάσεων. Στις εκλογές που έρχονται(ευρωεκλογές και βουλευτικές) δήλωσε ο κος Ξανθός. “Οι πολίτες θα πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα σ’ αυτούς που κατάφεραν να κρατήσουν μέσα στην κρίση όρθιο, αξιόπιστο και προσβάσιμο σε όλους το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και σ’ αυτούς που, αφού το εγκατέλειψαν και το αποδιοργάνωσαν τη μνημονιακή περίοδο, σχεδιάζουν σήμερα -που είναι ξανά αξιόπιστο- την ιδιωτικοποίησή του και την εκχώρησή του σε κρατικοδίαιτα επιχειρηματικά συμφέροντα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Διαβάστε επίσης:

Όταν κάνουν έρωτα οι ελέφαντες το γρασίδι υποφέρει