ΕΟΠΥΥ: Διαγωνισμός για τη δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμας Ιατρικού Τουρισμού

29-05-2019

Στη δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμας Ιατρικού Τουρισμού και Μητρώου Παρόχων Υπηρεσιών Ιατρικού Τουρισμού, προχωρά ο ΕΟΠΥΥ. Βασικός στόχος της συγκεκριμένης ενέργειας, είναι η ανάδειξη της Ελλάδας σε κορυφαίο προορισμό στον παγκόσμιο χάρτη του τουρισμού υγείας.

Όπως αναφέρεται στην σχετική απόφαση, η χώρα μας διαθέτει σημαντικά πλεονεκτήματα, όπως είναι το υψηλό επίπεδο των υπηρεσιών υγείας-ευεξίας σε συνάρτηση με το οικονομικά ανταγωνιστικό κόστος, το καταξιωμένο επιστημονικό προσωπικό και ο πλούτος των ιαματικών πηγών, σε συνδυασμό με τις πολύ καλές ξενοδοχειακές υποδομές και ειδικές τουριστικές εγκαταστάσεις.

Ήδη ο ΕΟΠΥΥ προχώρησε στην προκήρυξη ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την υλοποίηση του Έργου «Δημιουργία Πλατφόρμας Ιατρικού Τουρισμού και Μητρώου Παρόχων Υπηρεσιών Ιατρικού Τουρισμού».

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του συστήματος, ύστερα από κανονική προθεσμία 30 ημερών από την ημερομηνία αποστολής της περίληψης της διακήρυξης αυτής στην Υπηρεσία Επίσημων Εκδόσεων των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.

Οι προσφορές θα υποβληθούν ηλεκτρονικά και δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν: α) Τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, β) ενώσεις εταιριών που υποβάλλουν κοινή προσφορά, γ) συνεταιρισμοί, δ) κοινοπραξίες εταιριών. Οι ενώσεις και οι κοινοπραξίες δεν υποχρεούνται να λαμβάνουν ορισμένη νομική μορφή, προκειμένου να υποβάλουν την προσφορά.

Οι υπηρεσίες που θα παρέχονται μέσω της πλατφόρμας, μεταξύ άλλων, είναι:

• Ενημέρωση για τις επιχειρήσεις των Παρόχων Ιατρικού Τουρισμού

• Ενημέρωση για προσφερόμενες ιατρικές υπηρεσίες συνολικά ανά τομέα & ανά επιχείρηση

• Ενημέρωση για διαθέσιμες κατηγορίες παρόχων ανά την Ελλάδα

• Παρουσίαση της νομοθεσίας σχετικά με τον Ιατρικό Τουρισμό

• Δυνατότητας Διασύνδεσης με τρίτα συστήματα όπως ΣΕΤΕ, ΕΟΤ, κλπ.,

• Δυνατότητα επικοινωνίας μεταξύ Παρόχων και καταγραφή «συχνών ερωτήσεων»