Αλκοόλ: Αυτό είναι το πιο ασφαλές ποτό

10-06-2019

Όλοι μας πίνουμε όταν βγούμε έξω να διασκεδάσουμε με φίλους. Κι ο καθένας έχει το δικό του αγαπημένο ποτό που προτιμά. Είτε λόγω γεύσης είτε επειδή τον πειράζει λιγότερο. Ποιο είναι όμως άραγε το πιο ασφαλές ποτό για να πιει κανείς; Η επιστήμη απαντά.

Ο πάγος στο ποτό σας είναι μια όχι εύφορη κοιλάδα για την ανάπτυξη συκγκειρμένων τύπων βακτηρίων. Τα βακτήρια αυτά μάλιστα είναι ικανά να προκαλέσουν διάφορες λοιμώξεις στον οργανισμό σας και κανένα αλκοολούχο ρόφημα δεν είναι αρκετά ισχυρό ώστε να τα σκοτώσει. Εκτός από ένα.

Έρευνα που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο ιατρικό περιοδικό Springer εξέτασε τους τύπους βακτηρίων που μπορούν να επιβιώσουν στον πάγο. Τα κακά νέα είναι ότι 31 είδη των βακτηρίων βρέθηκαν στα παγάκια των μπαρ -συμπεριλαμβανομένων των μολυσματικών ψευδομονάδες (μπορεί να προκαλέσει δερματικές λοιμώξεις και λοιμώξεις του αναπνευστικού ), σταφυλόκοκκο, βακίλους (ένοχοι για συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης) και τα βακτήρια που προκαλούν μηνιγγίτιδα.

Οι ερευνητές εξέτασαν πόσο ανθεκτικά είναι τα βακτηρίδια τοποθετώντας τον μολυσμένο πάγο σε διάφορα ποτά. Οι θερμοκρασίες κατάψυξης δεν τους σκότωναν. Η βότκα δεν σκότωσε κανένα από αυτά. Η Coca-Cola σκότωσε τον τις ψευδομονάδες και τους βακίλους. Το Ουίσκι, όμως, τα σκότωσε όλα.

Βεβαίως, η ύπαρξη των βακτηρίων δεν σημαίνει απαραιτήτως πως θα νοσήσετε από αυτά.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Αλκοόλ: Ακόμα και η ελάχιστη κατανάλωση αυξάνει τον κίνδυνο για εγκεφαλικό