Με προγραμματισμένο ραντεβού από τα ιδιωτικά φαρμακεία τα φάρμακα υψηλού κόστους

18-07-2019

Με προγραμματισμένο ραντεβού από τα ιδιωτικά φαρμακεία θα μπορούν πλέον οι δικαιούχοι του ΕΟΠΥΥ να λαμβάνουν τα φάρμακα υψηλού κόστους που μέχρι σήμερα τα προμηθεύονται αποκλειστικά από τα φαρμακεία του Οργανισμού. Η σχετική ανακοίνωση, αναμένεται να γίνει από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων.

Ήδη μάλιστα έχουν αποφασιστεί τα κίνητρα που θα δοθούν στους φαρμακοποιούς, προκειμένου να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στη νέα δράση για την βελτίωση των υπηρεσιών και διευκόλυνσης των ασφαλισμένων.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Healthview, οι φαρμακοποιοί για τη συμμετοχή τους στο νέα διαδικασία θα αποζημιώνονται με ένα ποσό, (το ύψος ακόμη δεν έχει καθοριστεί) ανά συνταγή που θα εκτελούν. Η δαπάνη θα επιβαρύνει τον ΕΟΠΥΥ, ώστε η διάθεση των φαρμάκων να παραμείνει δωρεάν για τους δικαιούχους.

Το θέμα βρίσκεται πολύ ψηλά στην ατζέντα της νέας κυβέρνησης, όπως άλλωστε έχει δηλώσει ο πρωθυπουργός. Ενδεικτικό είναι ότι κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Υγείας δήλωσε ότι, στο πλαίσιο των προτεραιοτήτων άμεσων δράσεων για την Υγεία περιλαμβάνονται δράσεις που θα έχουν άμεσο αποτύπωμα στην καθημερινότητα των ασθενών:

«το ζήτημα των ουρών στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί και θα αντιμετωπιστεί άμεσα. Καθώς και τους πολύ μεγάλους χρόνους αναμονής για τις ακτινοθεραπείες, με αποτέλεσμα συμπολίτες μας καρκινοπαθείς, να πρέπει συχνά να περιμένουν επί μήνες, για να λάβουν την κατάλληλη θεραπεία», είπε χαρακτηριστικά.