Περπάτημα: Αυτά είναι τα 6 οφέλη για την υγεία μας

18-09-2019

Στο μυαλό μας έχουμε όλοι πως πρέπει να περπατάμε αρκετές ώρες την ημέρα για να έχουμε οφέλη στην υγεία μας. Κι όμως! Δεν είναι απαραίτητα έτσι. Νέες έρευνες έχουν δείξει πως μόλις 15 λεπτά την ημέρα αρκούν για να βελτιώσουμε την υγεία σας.

Πράγματι το περπάτημα που διαρκεί μόλις 15 λεπτά, μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου και προλαμβάνει κινητικά προβλήματα, επισημαίνει έρευνα του Πανεπιστημίου Κέιμπριτζ, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 300.000 εθελοντές.

Και ποια είναι τα 6 οφέλη του γρήγορου περπατήματος στην υγεία μας σύμφωνα με έρευνες;
1. Βελτιώνει τη διάθεση, ενισχύει τη δημιουργικότητα, «καθαρίζει το μυαλό» και συμβάλλει στη διατήρηση της ψυχικής υγείας, κάνοντάς σας χαρούμενους και αισιόδοξους.
2. Ενισχύει την λειτουργία του μεταβολισμού. Το γρήγορο περπάτημα, εφόσον γίνεται καθημερινά, βοηθά στην απώλεια κιλών και μειώνει τους πόντους γύρω από την περιοχή της κοιλιάς.
3. Ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος, μειώνει τον κίνδυνο σχηματισμού θρόμβων, οξυγονώνει καλύτερα τα όργανα και βελτιώνει την υγεία της καρδιάς.
4. Αποβάλει το άγχος, χαλαρώνει τους μυς, περιορίζει τις διαταραχές του ύπνου και σας βοηθά να κοιμηθείτε πιο εύκολα και πιο ήρεμα.
5. Συμβάλλει στη διατήρηση της υγείας των οστών, γεγονός που ωφελεί ιδιαίτερα τις γυναίκες, που όσο μεγαλώνουν έρχονται αντιμέτωπες με τον κίνδυνο οστεοπόρωσης.
6. Βελτιώνει την όραση και μειώνει τον κίνδυνο εκφύλισης της ωχράς κηλίδας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Περπάτημα: Κάνει καλό στον εγκέφαλο