Κοντοζαμάνης: Καμία περίπτωση κρατικοποίησης του Ερρίκος Ντυνάν

22-10-2019

Δεν υπάρχει περίπτωση κρατικοποίησης του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν, σύμφωνα με τον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη. Όπως εξήγησε η διαδικασία αφορά ιδιωτικό διαγωνισμό και η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να παρέμβει σε μια τέτοια διαδικασία.

Άλλωστε το υπουργείο Υγείας επιδιώκει την προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία φιλικού επενδυτικού περιβάλλοντος. Σύμφωνα με τον κ. Κοντοζομάνη, «στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε τον δημόσιο χαρακτήρα του συστήαμτος υγείας, ενός συστήματος που συνυπάρχει τόσο ο κρατικός τομέας όσο και ο ιδιωτικάς».

Τόνισε δε ότι το Ερρικός Ντυνάν υπηρετεί το δημόσιο σύστημα υγείας αφού έχει σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ και «δεν μας απασχολεί το ζήτημα κρατικοποίησης του Eρρίκος Ντυνάν». Αυτά δήλωσε στη Βουλή ο κ. Κοντοζαμάνης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Παύλου Πολάκη.

Από την πλευρά του ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας υποστήριξε τη συμφωνία που είχε υπογράψει η προηγούμενη κυβέρνηση με ιην Τράπεζα Πειραιά να περιέλθει το νοσοκομείο στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.

Ο κ. Κοντοζαμάνης ανέφερε ότι μια τέτοια πράξη θα ήταν κρατική χρηματοδότηση καθώς το Δημόσιο θα έπρεπε να καταβάλει το μεγαλύτερο μέρος του τιμήματος στην Τράπεζα Πειραιά και κατηγόρησε τον κ Πολάκη ότι δημιούργησε εντυπώσεις ότι το νοσοκομείο ανήκε στο Δημόσιο και πρέπει να ξαναγυρίσει κάτι το οποίο δεν ήταν αληθές.