Ύπνος: Αυτές είναι οι 5 συμβουλές για να κοιμάστε καλύτερα

νεαρή γυναίκα που την έχει πάρει ο ύπνος
22-10-2019

Σκοπός όλων μας είναι ο ύπνος μας να είναι πολύωρος και ξεκούραστος. Δεν είναι όμως αυτό εύκολο για όλους. Ορισμένοι χρειάζονται βοήθεια για το πετύχουν. Αρκεί να ακολουθήσουν κάποιες απλές συμβουλές και θα δουν διαφορά στον ύπνο τους από την πρώτη μέρα.

Οι 5 συμβουλές για καλύτερο ύπνο

Πιείτε ζεστό γάλα με λίγο μέλι

Σύμφωνα με το Εθνικό Ίδρυμα για τον Ύπνο, το μυστικό που κάνει αυτή την σπιτική συνταγή αποτελεσματική είναι ο συνδυασμός τρυπτοφάνης, που βρίσκεται στο γάλα και υδατανθράκων, που βρίσκονται στο μέλι. Η τρυπτοφάνη είναι ένα πολύτιμο θρεπτικό συστατικό, που βελτιώνει σημαντικά την ποιότητα του ύπνου, συμβάλλοντας στην παραγωγή σεροτονίνης, ενώ οι υδατάνθρακες βοηθούν στη μετάδοση της ορμόνης στον εγκέφαλό με γρήγορο τρόπο.

Περιορίστε την έκθεση σε μπλε φως

Ορισμένες ηλεκτρονικές συσκευές (smartphones, tablets, φορητοί υπολογιστές) εκπέμπουν μπλε φως σε ποσότητες που δεν είναι επιβλαβείς μόνο για τον αμφιβληστροειδή. αλλά και για τον εγκέφαλο. Όπως αναφέρει μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Molecular Vision», το μπλε φως επηρεάζει τον καρδιακό ρυθμό και αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο αϋπνίας και κατάθλιψης.

Μειώστε το άγχος

Το άγχος είναι ο πιο συχνός λόγος που μένετε ξάγρυπνοι το βράδυ. Διαχειριστείτε το με ορισμένες τεχνικές και ασκήσεις διαλογισμού.

Κάντε ένα ζεστό αφρόλουτρο

Θα εκπλαγείτε με το πόσο διαφορετικά θα νιώσετε μετά από αυτό το πολύ απλό κόλπο. Σύμφωνα με τα συμπεράσματα έρευνας, που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «Physiological Anthropology», όσοι από τους συμμετέχοντες έκαναν ένα ζεστό μπάνιο πριν κοιμηθούν, αποκοιμήθηκαν ταχύτερα και ανέφεραν υψηλότερη ποιότητα ύπνου, συγκριτικά με εκείνους που δεν έκαναν μπάνιο.

Αυξήστε στην πρόσληψη μελατονίνης

Είναι η ορμόνη που ρυθμίζει τον ύπνο. Αυξήστε την, είτε με συμπληρώματα διατροφής, είτε με τροφές όπως είναι οι μπανάνες, η βρώμη, ο ανανάς, τα πορτοκάλια, οι ντομάτες και τα βύσσινα.

Ακολουθήστε τις συμβουλές και θα μας θυμηθείτε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ύπνος: Γιατί κάποιοι χρειάζονται λιγότερο από άλλους