ΣΔΙΤ στην Υγεία ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός

19-12-2019

Έναρξη των Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) στο χώρο της Υγείας, εντός του ερχόμενου Ιανουαρίου, ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο κλείσιμο της συζήτησης για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2020. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, σε πρώτη φάση η συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στον χώρο της υγείας θα ξεκινήσει από τρία δημόσια νοσοκομεία, σημειώνοντας πως οι ΣΔΙΤ περιλαμβάνονται στις εξαγγελίες και δεσμεύσεις του κόμματός του.

Τις ΣΔΙΤ στο χώρο της Υγείας, βλέπει θετικά η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών, με την δημιουργία για παράδειγμα κάποιων ιδιωτικών πτερύγων σε δημόσια νοσοκομεία. Μιλώντας πρόσφατα σε σχετικό συνέδριο, εκπρόσωπος της Ένωσης αναφέρθηκε και στο ρόλο του ιατρού σε ένα τέτοιο μοντέλο ο οποίος είναι κεντρικός, θα πρέπει να είναι ξεκάθαρος και να υπάρχει κάποιο κίνητρο και πρόβλεψη για την παροχή τέτοιων υπηρεσιών.

Η Ένωση δηλώνει «θετική επί της αρχής, αλλά να γίνει στο πλαίσιο ενός ευρύτερου διαλόγου και με κάποιες εξασφαλίσεις ότι αυτό θα είναι ένα λειτουργικό σύστημα, που θα έχει αξία να γίνουν οι κατάλληλες επενδύσεις και να προσφέρει καλύτερη πρόσβαση των ασφαλισμένων σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας».