Ε.Ε: Συναντιούνται εκτάκτως οι υπουργοί Υγείας την Πέμπτη για τη λήψη μέτρων κατά του κορονοϊού

11-02-2020

Έκτακτη συνεδρίαση θα πραγαμτοποίησουν την Πέμπτη οι Ευρωπαίοι υπουργοί Υγείας προκειμένου να αξιολογήσουν τα δεδομένα για τον νέο κοροναϊό και να λάβουν μέτρα κατά της διάδοσής του στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι υπουργοί θα συνεδριάσουν παρουσία αντιπροσώπου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας από τις 10:00 (τοπική ώρα, 11:00 ώρα Ελλάδας) και θα επιχειρήσουν να καταλήξουν σε μια συντονισμένη προσέγγιση καθώς έχουν ήδη καταγραφεί περί τα 30 κρούσματα στην ΕΕ.

Μεταξύ των μέτρων που αναμένεται να αποφασιστούν είναι και η επιβολή ενδεχόμενων περιορισμών στην είσοδο προσώπων – όπως αποφασίσθηκαν από την Ουάσινγκτον- ή αυξημένων ελέγχων στα σύνορα. Την σχετική πρόταση προωθεί ο γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν, ο οποίος στη διάρκεια συνάντησής του με την γαλλίδα ομόλογό του Ανιές Μπουζέν στις 4 Φεβρουαρίου στο Παρίσι, είχε ζητήσει να διεξαχθεί για την πρόταση αυτή συζήτηση σε κλίμακα Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο πλαίσιο αυτό, οι υπουργοί θα έχουν ανταλλαγή απόψεων πάνω σε νέα επείγοντα υγειονομικά μέτρα και θα συζητήσουν λύσεις για να αποφευχθεί η διάδοση της επιδημίας στους κόλπους της ΕΕ. «Καθώς ο κοροναϊός πλήττει όλο και περισσότερες χώρες, ο συντονισμός και η συνεργασία πρέπει να είναι ο κύριος στόχος μας. Είναι ώρα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να σταματήσουμε αυτή την επιδημία», έγραψε χθες στο Twitter ο ευρωπαίος επίτροπος Γιάνεζ Λέναρτσιτς που είναι αρμόδιος για τη διαχείριση της κρίσης.

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε ο Μιχάλης Βλασταράκος