Πώς να εφαρμόσετε σωστά το αντισηπτικό στα χέρια

25-02-2020

Με τον κοροναιό να έχει κάνει την εμφάνισή του στην Ευρώπη και τη γειτονική Ιταλία, είναι ιδιαίτερα σημαντική η τήρηση κανόνων υγιεινής για την προστασία και την πρόληψη της μετάδοσης του ιού.

Πέρα από το συχνό πλύσιμο των χεριών με νερό και σαπούνι, μπορείτε να προστατευτείτε χρησιμοποιώντας αλκοολούχο αντισηπτικό στα χέρια.

Πώς να εφαρμόσετε σωστά το αντισηπτικό;

Για τη σωστή εφαρμογή του αλκοολούχου αντισηπτικού στα χέρια, η διαδικασία της εφαρμογής του πρέπει να διαρκεί 20-30 δευτερόλεπτα.

Πιο αναλυτικά:

Βάζουμε στην παλάμη μας την ενδεικνυόμενη δόση του αλκοολούχου αντισηπτικού διαλύματος, ώστε να καλύπτονται όλες οι επιφάνειες.

Τρίβουμε τις παλάμες μεταξύ τους.

Τρίβουμε την παλάμη του δεξιού χεριού πάνω από την παλάμη του αριστερού χεριού, βάζοντας τα δάκτυλα του δεξιού στα μεσοδακτύλια διαστήματα του αριστερού χεριού και αντιστρόφως.

Τρίβουμε τις παλάμες μεταξύ τους και τα μεσοδακτύλια διαστήματα, τοποθετώντας τα δάκτυλα σταυρωτά,

Τρίβουμε ταυτόχρονα τις ραχιαίες επιφάνειες των ακροδαχτύλων και των δύο χεριών, κλείνοντας το κάθε χέρι μέσα στην παλάμη του άλλου χεριού.

Κλείνουμε τον αντίχειρα του αριστερού χεριού μέσα στην παλάμη του δεξιού χεριού, τον τρίβουμε με περιστροφικές κινήσεις και αντιστρόφως.

Τρίβουμε τα ακροδάχτυλα του δεξιού χεριού με περιστροφικές κινήσεις (της ίδιας και αντίθετης φοράς) στην παλάμη του αριστερού χεριού και αντιστρόφως.

Εφόσον στεγνώσουν τα χέρια σας είναι ασφαλή.