Σεξ: Ένας στους δύο Έλληνες βρίσκει σύντροφο μέσω εφαρμογών

ζευγάρι αγκαλιά στο κρεβάτι κάνει σεξ
10-03-2020

Η υπόθεση σεξ είναι αρκετά σημαντική για ένα ζευγάρι. Κι όλα έχουν να κάνουν με την χημεία που έχουν μεταξύ τους. Έχει να κάνει όμως και με το πως γνωρίστηκε το ζευγάρι. Τώρα, νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι ένας στους δύο άνδρες και γυναίκες βρίσκουν συντρόφους στις εφαρμογές γνωριμιών.

Μάλιστα, πολλοί φροντίζουν να διαγράφουν γρήγορα τα προφίλ που δημιουργούν στις σελίδες αυτές, αντικαθιστώντας το με ένα νέο την επόμενη φορά που θα θελήσουν να τις χρησιμοποιήσουν!

Τι έδειξε η έρευνα για το σεξ και τις εφαρμογές γνωριμιών

Τα dating apps χρησιμοποιούν περισσότερο τα άτομα ηλικίας άνω των 35 ετών. Αντιθέτως, φαίνεται ότι είναι ελάχιστα ελκυστικά για τους νέους. Η έρευνα αποκαλύπτει ότι σπανίως τα επισκέπτονται άτομα ηλικίας 18-24 ετών. Το γεγονός αυτό υποδηλώνει ότι οι νέοι στη χώρα μας προτιμούν να βρίσκουν συντρόφους στην αληθινή ζωή και όχι στην εικονική, λένε οι ερευνητές.

Την διαδικτυακή έρευνα πραγματοποίησαν επιστήμονες από το Ανδρολογικό Ινστιτούτο Αθηνών. Συμμετείχαν 600 άνδρες και γυναίκες, ηλικίας άνω των 18 ετών.

Όπως έδειξαν οι απαντήσεις τους, το 55% έχουν χρησιμοποιήσει εφαρμογές γνωριμιών, έστω και από περιέργεια. Το 42% από αυτούς έχουν βγει ραντεβού κι έκαναν σεξ με άτομο που γνώρισαν μέσω μιας τέτοιου είδους εφαρμογής. Επιπλέον, το 25% προχώρησαν σε σεξουαλική επαφή με γνωριμίες που έκαναν στα dating apps.

Οι παντρεμένοι

Μεταξύ των παντρεμένων εθελοντών, τις εφαρμογές γνωριμιών δήλωσαν ότι έχουν επισκεφτεί έξι στους δέκα άνδρες και τέσσερις στις δέκα γυναίκες, είπε ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης.

Στην δική τους περίπτωση, οι επισκέψεις γίνονται «για να ξεφύγουν από την κανονικότητα και την ασφάλεια του ασφαλιστικού συμβολαίου και από την άνεση των οριοθετημένων απολαύσεων, που επιβάλλει ο γάμος και η μακροχρόνια συμβίωση», εξήγησε.

Παρότι, όμως, άνδρες και γυναίκες χρησιμοποιούν σε σημαντικό βαθμό τις εφαρμογές γνωριμιών, δεν προσκολλώνται σε αυτές. «Η ισχυρή πλειονότητα των συμμετεχόντων (το 64%) δεν χρησιμοποιούν σταθερά τις εφαρμογές γνωριμιών», λέει ο επιστημονικός υπεύθυνος του Ινστιτούτου Χρήστος Φλιάτουρας. «Προτιμούν να τις εγκαθιστούν και να τις απεγκαθιστούν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ίσως και από απογοήτευση για τα αποτελέσματά τους».

Επιπλέον, «οι γυναίκες είναι πιο επιφυλακτικές στο να βγουν και να γνωρίσουν άτομα με αυτόν τον τρόπο», προσθέτει. Και αυτό, μολονότι συμφωνούν σε ίσο ποσοστό με τους άνδρες ότι «δεν είναι απίθανο να προχωρούσαν σε σύναψη σχέσης μέσω dating app», προσθέτει. Το σχετικό ποσοστό είναι 45% και για τα δυο φύλα.

Ελάχιστοι βρίσκουν ταίρι στις εφαρμογές γνωριμιών

Οι ερευνητές λένε ότι πολύ μικρό ποσοστό όντως βρίσκουν το ταίρι τους στις εφαρμογές γνωριμιών. Η συντριπτική πλειονότητα αντιμετωπίζει με καχυποψία την πιθανότητα σοβαρής σχέσης μέσω των dating apps.

Χαρακτηριστικά αυτής της αντίληψης είναι και τα θέματα συζητήσεως κατά τις συναντήσεις τους. Το 55% των ανδρών και το 42% των γυναικών είπαν ότι συζητούν με τις διαδικτυακές γνωριμίες τους για… την πολιτική. Άλλα θέματα συζητήσεως είναι οι συγκρούσεις στο Αιγαίο κλπ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Σεξ: Πως θα καταλάβουν οι άνδρες πως οι γυναίκες έχουν όρεξη