Χαρδαλιάς: Τι ισχύει για γάμους κηδείες και βαπτίσια

05-08-2020

Έκκληση στους πολίτες να είναι προσεκτικοί και να τηρούν τα μέτρα, ενόψει του Δεκαπενταύγουστου, έκανε κατά τη χθεσινή ενημέρωση για τον κορονοϊό που έγινε στο υπουργείο υγείας για πρώτη φορά μαζί με τον κο Τσιόδρα από τις 26 Μαϊου ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κος Χαρδαλιάς. Ο Νίκος Χαρδαλιάς είπε χαρακτηριστικά ότι “τα καταφέραμε το Πάσχα που ήταν πιο δύσκολα, πρέπει να τα καταφέρουμε και τώρα”.

Ο κος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε επίσης την παράταση του μέτρου ορίου 100 ατόμων έως τις 31/8 για κάθε κοινωνική εκδήλωση, γάμο, βαπτίσια,  κηδεία τόσο για το χώρο τέλεσης των μυστηρίων, όσο και και το χώρο των δεξιώσεων.

Εξάλλου ο κος Χαρδαλιάς υπογράμμισε ότι βάσει των επιδημιολογικών στοιχείων και δεδομένων θα υπάρχει δυνατότητα περιορισμού του ωραρίου σε τοπική κλίμακα κέντρων διασκέδασης και μπαρ με απόφαση της Πολιτικής Προστασίας.

“Σε κάθε περίπτωση, είπε ο κος Χαρδαλιάς, θέλω να τονίσω ότι δεν επανερχόμαστε στην καθημερινή ενημέρωση, τα πράγματα δεν είναι όπως το Μάρτιο, όμως μπορεί να γίνουν πολύ σοβαρά εάν δε λαμβάνουμε τα απαραίτητα μέτρα”.

Προς το παρόν ενδεικτικά ο κος Χαρδαλιάς ανέφερε ότι οι νοσηλευόμενοι στις ΜΕΘ στις 2 Αυγούστου ήταν 13 έναντι 44 που ήταν στις 2 Μαΐου και 82 στις 2 Απριλίου. Σχετικά με τα τεστ ο κος Χαρδαλιάς είπε ότι από 1η Ιουλίου έως τις 2 Αυγούστου σε σύνολο 1.702.980 εισερχομένων διενεργήθηκαν 215.000 τεστ εκ των οποίων επιβεβαιωμένα εισερχόμενα κρούσματα είναι 401.