Στο στόχαστρο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ομάδες του FB “κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο”

21-08-2020

Μετά τους αντιεμβολιαστές, μια νέα μάστιγα για τη Δημόσια Υγεία εμφανίστηκε να δραστηριοποιείται στα social media. Πρόκειται για ομάδες που αντιτίθενται -με παραπλήσιους τίτλους- στην εφαρμογή του μέτρου της υποχρεωτικής μάσκας στα σχολεία, ενώ η μεγαλύτερη από αυτές, με τίτλο “κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο”, αριθμεί … 14.000 μέλη!

Την ώρα που η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα καλύψει τις ανάγκες για μάσκες όλων των μαθητών μέσω των ΟΤΑ, στο πλαίσιο των νέων μέτρων για το άνοιγμα των σχολείων, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ξεκίνησε έρευνα σε συνεργασία με τον εισαγγελέα, για την πάταξη ομάδων που δραστηριοπιούνται στο Facebook, με τίτλο «κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο».

Διαβάστε επίσης: Κορονοϊός: Με ρίσκα και κινδύνους η επιστροφή των μαθητών στο σχολείων – Τι πρέπει να γίνει

Η έρευνα ξεκίνησε μετά από εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και έρχεται σε συνέχεια της προσπάθειας για παραπομπή στη Δικαιοσύνη αναφορών στο διαδίκτυο, που σχετίζονται με ανυπόστατες “θεωρίες συνωμοσίας”.

Σύμφωνα με πληροφορίες πίσω από τη δημιουργία των ομάδων -ως διαχειριστές- εμφανίζονται γονείς παιδιών, ενώ στις αναρτήσεις τους παρουσιάζονται “πληροφορίες” που δεν στηρίζονται σε επιστημονικά δεδομένα.