Κορονοϊός: Αυτές είναι οι περιοχές της Αττικής με τη μεγαλύτερη επιβάρυνση

Κορονοϊός Αττική
24-08-2020

Σε “κόκκινο συναγερμό” η Αττική με 141 κρούσματα μέσα σε μία ημέρα, σύμφωνα με την τελευταία επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ. Τρεις δήμοι καταγράφουν αρνητικό ρεκόρ στην εμφάνιση αυξημένου αριθμού κρουσμάτων.

Διαβάστε επίσης: Κορονοϊός: 141 κρούσματα στην Αττική! Νέο αρνητικό ρεκόρ στη χώρα με 284 νέα περιστατικά

Στον ΕΟΔΥ και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει σημάνει συναγερμός. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του STAR, και οι 50 θετικοί στον κορονοϊό πολίτες του δήμου Γλυφάδας, τέθηκαν σε περιορισμό κατ’ οίκον για 14 ημέρες.

Την ίδια στιγμή, ο δήμος Κηφισιάς, κάλεσε όλους τους δημότες με την επιστροφή τους από τις διακοπές να ακολουθήσουν αυστηρά μέτρα κοινωνικής απομόνωσης για να μην προκληθεί περαιτέρω διασπορά του κορονοϊού στην περιοχή.

Στη Βουλιαγμένη, εντοπίστηκαν 28 κρούσματα μόνο σε μία ημέρα. Σύμφωνα με τον δήμαρχο της περιοχής, Γιώργο Κωσταντέλο, τα αυξημένα κρούσματα οφείλονται σε παραθεριστές που απέστρεψαν από τις διακοπές τους στη νησιωτική χώρα:

«Στην αρχή της εβδομάδας ενημερωθήκαμε από το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας ότι υπάρχουν ασυνήθιστα αυξημένα κρούσματα για την περιοχή μας, τα οποία οφείλονται στην επιστροφή κυρίως από τις διακοπές από τη νησιωτική χώρα ανθρώπων που κατοικούν στην περιοχή».

Οι τρεις δήμοι της Αττκής βρίσκονται σε αυξημένη επιτήρηση, καθώς μέχρι τέλος του μήνα, αναμένεται η επιστροφή και άλλων εκδρομέων από τα νησιά.