Ποδηλασία και πόνος στα γόνατα: Αντιμετωπίστε τον φυσικά!

cycling
30-10-2020

Σύμμαχος κατά του πόνου η παγοκύστη THERAPEARL®

 

Ασχολείστε με την ποδηλασία; Τότε, θα γνωρίζετε ότι η άρθρωση του γονάτου είναι η μεγαλύτερη του ανθρώπινου σώματος, υποστηρίζει την κίνηση και εξασφαλίζει την ισορροπία μας.

Θα γνωρίζετε επίσης, ότι για τους ποδηλάτες οι ενοχλήσεις και οι πόνοι στα γόνατα είναι ιδιαίτερα συχνά φαινόμενα. Συνήθεις αιτίες αποτελούν η κακή τεχνική, η λάθος θέση του ποδηλάτη ή οι υψηλές ταχύτητες.

Εάν αντιμετωπίζετε κι εσείς ενοχλήσεις στο γόνατο και δε γνωρίζετε την αιτία που τις προκάλεσε, τότε θα πρέπει να επισκεφτείτε τον γιατρό σας. Είναι σημαντικό να αντιμετωπίσετε τον πόνο αποτελεσματικά, για να αποφύγετε επιπλέον τραυματισμούς.

Τα θετικά νέα; Ο πόνος στα γόνατα μπορεί να αντιμετωπιστεί φυσικά!

Μερικά χρήσιμα tips για να τον αντιμετωπίσετε:

Αποφύγετε την άσκοπη καταπόνηση των κάτω άκρων.

Ορθοστασία και κινήσεις που καταπονούν το γόνατο, όπως τα λυγισμένα γόνατα, πρέπει να αποφεύγονται. Είναι επίσης σημαντικό να ξεκουράζετε τα πόδια σας, αλλά με μέτρο. Η υπερβολική ξεκούραση μπορεί να επιδεινώσει τους πόνους των αρθρώσεων.

Συνεχίστε την άσκηση.

Ποιος είπε ότι ο πόνος στα γόνατα σημαίνει τέλος στη γυμναστική; Δημιουργήστε μαζί με τους ειδικούς, ένα πρόγραμμα άσκησης για ενδυνάμωση των γονάτων. Οι ασκήσεις που ενδείκνυνται είναι το περπάτημα, να συνεχίσετε την ποδηλασία, καθώς και ειδικές διατάσεις. Εάν δεν είστε σίγουροι για το ποιες κινήσεις είναι ασφαλείς, απευθυνθείτε σε φυσικοθεραπευτή.

Ελέγξτε το βάρος του σώματός σας.

Τα περιττά κιλά επιβαρύνουν αρκετά τα γόνατα. Η σωστή διατροφή, συνδυασμένη με άσκηση, ενισχύει την γρήγορη αποκατάσταση της άρθρωσης, ενώ ανακουφίζει από το βάρος στα γόνατα.

Εφαρμόστε στην πάσχουσα περιοχή μια  παγοκύστη με ειδικό προφίλ αποτελεσματικότητας, όπως είναι η THERAPEARL®

Τοποθετήστε στην πάσχουσα περιοχή την παγοκύστη THERAPEARL® για το γόνατο με ιμάντα περίδεσης. Εφαρμόστε κρυοθεραπεία THERAPEARL® και ανακουφιστείτε γρήγορα και αποτελεσματικά. Αντιμετωπίστε τραύματα που δημιουργήθηκαν το τελευταίο 24ωρο, πρηξίματα και μελανιές. Χρησιμοποιήστε την επίσης για αποτελεσματική ανακούφιση των μυών από την φθορά της άσκησης.

Ο δυνατός ιμάντας και το Velcro κρατάνε την παγοκύστη στη θέση της ακόμα και κατά την προπόνηση. Το THERAPEARL® σχεδιάστηκε ώστε είτε ψύχεται είτε θερμαίνεται, να διατηρεί τη θερμοκρασία του για 20 λεπτά και να εφαρμόζει τέλεια κατευθείαν πάνω στο σώμα σας για να προσφέρει αποτελεσματική ανακούφιση από τους πόνους.

 Tip: Για να πετύχετε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, εφαρμόστε την παγοκύστη THERAPEARL στο πρησμένο γόνατό σας ξανά και ξανά.