Διατροφή: Πόση ώρα χρειάζεται το φαγητό για να φτάσει στο στομάχι

συνδυασμός τροφών για σωστή διατροφή και για να έχουμε μαγνήσιο και χαμηλή χοληστερίνη
21-12-2020

Καθημερινά τρώμε αρκετά πράγματα. Το πρωί, το μεσημέρι, το βράδι. Πολλές φορές και ενδιάμεσα. Ανάλογα με τη διατροφή, κάποιες φορές μπορεί να αισθανθούμε το στομάχι μας βαρύ. Ακόμα και αμέσως. Κι εκεί έρχεται η εύκολη απορία. Πόσο χρειάζεται άραγε η τροφή για να φτάσει απο το στόμα μας στο στομάχι;

Διατροφή: Σε 8 δευτερόλεπτα η τροφή από το στόμα στο στομάχι

Για να φτάσει το φαγητό από στόμα μέχρι το στομάχι, περνάει πρώτα από τον φάρυγγα και μετά από τον οισοφάγο. Αυτή η διαδρομή χρειάζεται περίπου 8 δευτερόλεπτα. Η πέψη της τροφής όμως έχει ξεκινήσει πολύ νωρίτερα. Από το στόμα μας. Εκεί με το μάσημα κόβεται σε μικρά κομμάτια, για να γίνουν πιο εύπεπτα, και με τη βοήθεια του σάλιου αρχίζει η διαδικασία διάσπασής της. Η περεταίρω διάσπασή γίνεται από οξέα και ισχυρά ένζυμα και αποκτά τελείως υγρή μορφή.

Τέλος η πέψη της τροφής γίνεται στο λεπτό έντερο, με τη βοήθεια του συκωτιού, του παγκρέατος και της χοληδόχου κύστεως, και διαρκεί περίπου 4 ώρες. Από εκείνο το σημείο και μετά ο οργανισμός συγκρατεί τα όποια θρεπτικά συστατικά, ενώ για τα υπόλοιπα ξεκινάει η διαδικασία της αποβολής τους μέσω του παχέος εντέρου.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Διατροφή: Αυτή είναι η τροφή που σε αδυνατίζει