Την παραίτηση του διοικητή του Νοσοκομείου Καρδίτσας ζητά ο Κικίλιας για το έγγραφο συναίνεσης στους εμβολιασμούς

05-01-2021

Την παραίτηση του διοικητή του Νοσοκομείου Καρδίτσας ζητά ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος πήρε άμεσα θέση στο “απαράδεκτο”, όπως το χαρακτηρίζει ο ίδιος, έγγραφο που διακινήθηκε από τη διοίκηση. Το έγγραφο ζητά από τους υγειονομικούς να υπογράψουν ότι γνωρίζουν πως το εμβόλιο μπορεί να έχει και “θανατηφόρες” παρενέργειες.

Παράλληλα ο κ. Κικίλιας ζητά από τον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας να διατάξει ένορκη διοικητική εξέταση, προκειμένου να διερευνηθεί η διακίνηση εγγράφου συναίνεσης για τον εμβολιασμό από την Επιστημονική Επιτροπή του Νοσοκομείου, κατά παράβαση των οδηγιών της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, και να αποδοθούν ευθύνες.

«Είναι αυτονόητο πως το εν λόγω απαράδεκτο έγγραφο ανακλήθηκε άμεσα», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας.

Στο συγκεκριμένα έντυπο, που έφερε στο φως της δημοσιότητας η ΠΟΕΔΗΝ, αναγράφει δύο επιλογές: στην πρώτη ο γιατρός ή νοσηλευτής δηλώνει ότι συναινεί να εμβολιαστεί, ακόμη κι αν οι ανεπιθύμητες ενέργειες είναι … θανατηφόρες.

«Συναινώ να εμβολιαστώ για τον κορονοϊό, παρ’ όλο που τώρα δεν είναι πλήρως γνωστές όλες οι ανεπιθύμητες ενέργειες από το εμβόλιο ακόμα και οι θανατηφόρες», αναφέρεται και μάλιστα ζητείται και δεύτερη υπογραφή από … μάρτυρα.

«Δεν συναινώ να εμβολιαστώ για τον κορονοϊό για προσωπικούς λόγους και αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη ακόμη κι αν γνωρίζω τους κινδύνους της νόσου».

Δείτε το έγγραφο:

ΠΟΕΔΗΝ: «Δεν συμβάλλει το έγγραφο στην ομαλή εμβολιαστική προσπάθεια»

Η Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία έκανε λόγο για κατατρομοκράτηση του προσωπικού:

«Το προσωπικό με την υπεύθυνη αυτή δήλωση στον εμβολιασμό είναι τρομοκρατημένο και αναστατωμένο. Αυτό δεν συμβάλλει στην προσπάθεια που κάνουμε να εμβολιαστεί το υγειονομικό προσωπικό και τρομοκρατείται και ο κόσμος. Δεν συμβάλλει στην ομαλή διεξαγωγή των εμβολισμών. Να μας πουν ποιος είναι ο σχεδιασμός για να πείσουν τον κόσμο να κάνει τα εμβόλια. Δηλαδή αύριο μεθαύριο θα μοιραστεί και στους πολίτες; Είναι απαράδεκτοι!»,καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ.