Εμβολιασμοί με χαμόγελα στα Κέντρα Υγείας από τους ηλικιωμένους άνω των 85 (φωτο)

20-01-2021

Προσέλευση που ξεπερνά το 95% σημειώνουν οι υπέργηροι συμπολίτες μας, άνω των 85 ετών, οι οποίοι από νωρίς το πρωί βρέθηκαν στα 144 νέα εμβολιαστικά κέντρα των Κέντρων Υγείας όλης της χώρας, για να λάβουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Μέχρι στιγμής περισσότεροι από 11 χιλιάδες ηλικιωμένοι έλαβαν το εμβόλιο.

Από κάθε γωνιά της Ελλάδας, η πιο ευάλωτη ομάδα της πανδημίας, δηλαδή οι ηλικιωμένοι άνω των 85 ετών, βρέθηκαν στα 144 Κέντρα Υγείας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, που ενεργοποιήθηκαν για πρώτη φορά σήμερα το πρωί, για να λάβουν το εμβόλιο, που τους προφυλάσσει τη νόσο Covid-19 και τους θανάτους που αυτή προκαλεί.

Τα επίσημα στοιχεία, αναφέρουν ότι 93.179 συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί από την πρώτη ημέρα μέχρι σήμερα. Τα άτομα άνω των 85 ετών που εμβολιάστηκαν από κινητά συνεργεία του ΕΟΔΥ στις κλειστές δομές υγείας είναι περίπου 6.000 και το υπόλοιπο είναι υγειονομικό προσωπικό.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, ο αριθμός των σημείων στα οποία οι πολίτες μπορούν να μεταβαίνουν για να κάνουν το εμβόλιο κατά της Covid-19, θα αυξηθούν σταδιακά και ανάλογα με τη διαθεσιμότητα των εμβολίων θα αναπτύσσονται επιπλέον εμβολιαστικά κέντρα, ώστε ο αριθμός τους συνολικά να ξεπεράσει τα 1.000. Επίσης αναμένεται να δημιουργηθούν τέσσερα μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με δυνατότητα 20.000 εμβολιασμών ημερησίως.

Επόμενη ομάδα για τον εμβολιασμό, σύμφωνα με την προτεραιοποίηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών είναι τα άτομα 80-84 ετών.

Δείτε φωτογραφικά στιγμιότυπα από τους εμβολιασμούς των ηλικιωμένων, άνω των 85, στα Κέντρα Υγείας: