Σοκολάτα: Πέντε λόγοι που κάνει καλό στην υγεία μας

γυναίκα τρώει σοκολάτα
08-02-2021

Αν υπάρχει κάποιος άνθρωπος που ισχυρίζεται ότι δεν του αρέσει η σοκολάτα, σίγουρα λέει ψέματα. Είναι το πρώτο πράγμα όταν σκεφτόμαστε κάτι γλυκό, τουλάχιστον οι περισσότεροι, ενώ η απόλαυση που προσφέρει, για τους λάτρεις των γλυκών, δεν συγκρίνεται με καμία άλλη.

Και ενώ θα έλεγε κανείς ότι η υπερβολική της κατανάλωση αποτελεί αιτία για διάφορα προβλήματα υγείας, όταν τρώγεται με μέτρο μπορεί να αποδειχθεί ωφέλιμη για τον οργανισμό μας. Θα πρέπει να λάβετε υπόψη ότι η συνιστώμενη καθημερινή κατανάλωσή της ανέρχεται σε 50 γραμμάρια, ενώ οι ειδικοί, σύμφωνα με το koko.news προτείνουν φυσικήπου περιέχει βούτυρο κακάο και πάστα, λεκιθίνη σόγιας και ζάχαρη.

Τι προσφέρει η σοκολάτα στην υγεία μας

Η σοκολάτα μειώνει την αρτηριακή πίεση

Η τακτική κατανάλωση σοκολάτας παράγει ένα αγγειοδιασταλτικό αποτέλεσμα που προστατεύει την καρδιά από καρδιαγγειακές παθήσεις.

Αποτελεί σημαντική πηγή ινών

Τα 100 γραμμάρια σοκολάτας, με 70% έως 80% κακάο, παρέχουν σχεδόν 11 γραμμάρια ινών, οι οποίες βοηθούν τον οργανισμό να ελέγχει τη χοληστερόλη, να φροντίζει το πεπτικό σύστημα και να δημιουργούν ένα αίσθημα κορεσμού.

Μειώνει το άγχος

Η σοκολάτα αποτελεί ένα φυσικό αντικαταθλιπτικό, μειώνει το άγχος, βελτιώνει τη διάθεση και δημιουργεί ένα αίσθημα ευεξίας. Επιπλέον, η κατανάλωσή της διεγείρει την απελευθέρωση ενδορφινών, που ευθύνονται για την αίσθηση της ευχαρίστησης αυξάνοντας τα επίπεδα σεροτονίνης.

Βελτιώνει τη μνήμη

Η σοκολάτα διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή του εγκεφάλου που προωθεί τη μνήμη. Επιπλέον, βοηθά στη συγκέντρωση και δρα κατά της άνοιας και του Αλτσχάιμερ.

Η σοκολάτα βοηθά στην πρόληψη ασθενειών

Η κατανάλωση 500 γραμμαρίων μαύρης σοκολάτας την εβδομάδα μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου έως και 20%, ενώ δρα και ως φυσικό ανακουφιστικό, οπότε η κατανάλωσή της μπορεί να αποτρέψει και να ελέγξει τον πόνο.

Δεν θα πρέπει λοιπόν να σταματήσουμε να δαιμονοποιούμε την σοκολάτα χωρίς δεύτερη σκέψη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Εγκέφαλος: Πως η ζεστή σοκολάτα βελτιώνει την εγκεφαλική λειτουργία