Σεξ: Πόσα χρόνια νεότερους μας κάνει να φαινόμαστε

νεαρό ζευγάρι αγκαλιά στο κρεβάτι κάνει σεξ
03-03-2021

Το σεξ δεν σταματά ποτέ να είναι αντικείμενο έρευνας από επιστήμονες σε οκόκληρο τον κόσμο. Κι όλο και περισσότερες μελέτες αποδεικνύουν πως η ενεργή σεξουαλική ζωή αποτελεί απαραίτητο συστατικό για την ευεξία του ανθρώπου.

Το σεξ μας κρατά νέους

Σε πολύτιμο μυστικό μακροζωίας και γερής άμυνας του ανοσοποιητικού αναδεικνύεται η υγιής σεξουαλική ζωή. Και τι σημαίνει αυτό; Ικανοποιητικές καθώς και συχνές ερωτικές επαφές. Οι συχνές ερωτικές επαφές (1-2 φορές την εβδομάδα) φαίνεται ότι αυξάνουν τα επίπεδα της ανοσοσφαιρίνης Α η οποία εμπλέκεται στην ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού μας. Αυτό έδειξε νέα έρευνα ψυχολόγων από το Πανεπιστήμιο Wilkes.

«Η ανοσοσφαιρίνη Α είναι η πρώτη γραμμή άμυνας οργανισμού σε περίπτωση εισβολής ιών» δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής ψυχολόγος Δρ. Carl Charnetski .

Η σχετική έρευνα διεξήχθη σε 111 φοιτητές του Πανεπιστημίου Wilkes και βάσει των ευρημάτων όσοι έκαναν σεξ 1-2 την εβδομάδα είχαν και κατά 30% υψηλότερα επίπεδα ανοσοσφαιρίνης Α στο αίμα τους.

Τι ρόλο παίζουν τα φιλιά

Να σημειωθεί ότι στο παιχνίδι της γερής άμυνας δεν μπαίνει μόνο η ερωτική επαφή καθαυτή, αλλά και τα φιλιά.
Σύμφωνα με τους ειδικούς τα φιλιά αναδεικνύονται σε προστάτες της άμυνας μέσα από την πολύτιμη για τον οργανισμό ανταλλαγή μικροοοργανισμών με το σάλιο.

Επιπλέον και το (ασφαλές) σεξ όταν γίνεται συχνά χαρίζει σωματική και ψυχική ευεξία γεγονός που αποτελεί σημαντικό παράγοντα ενίσχυσης της άμυνας.

Οι άνδρες και οι γυναίκες με τη μεγαλύτερη συχνότητα οργασμών εκτιμάται ότι μπορεί να «κερδίσουν» ακόμη και 3-8 χρόνια ζωής, ενώ σύμφωνα με μελέτες ο κίνδυνος θνησιμότητας είναι έως και 50% χαμηλότερος σε όσους έχουν αυξημένη συχνότητα σεξουαλικής ευχαρίστησης σε σύγκριση με εκείνους που έχουν λιγότερους οργασμούς.

Επιπλέον σε σουηδική μελέτη παρατηρήθηκε ότι η αυξημένη συχνότητα των ερωτικών επαφών (3 φορές την εβδομάδα) συσχετιζόταν με μεγαλύτερο προσδόκιμο επιβίωσης σε σύγκριση με όσους είχαν λιγότερες επαφές (π.χ. 2 φορές την εβδομάδα).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Σεξ: Πως φαίνεται στα δόντια εάν έχετε κάνει στοματικό