Σεξ: Κάνουν περισσότερο τα ζευγάρια με κοινές δραστηριότητες

ζευγάρι στο κρεβάτι κάνει σεξ
25-03-2021

Το σεξ είναι μέρος της καθημερινότητας μας. Αυτή όμως πολλές φορές είναι δύσκολη εξαιτίας των εξαντλητικών ρυθμών. Αυτό φυσικά δεν επηρεάζει μονο τις σχέσεις με τους φίλους και τους συγγενείς. Επηρεάζει και τις σχέσεις μας με τους συντρόφους μας. Αποτέλεσμα είναι να πέφτει και η ποιότητα του σεξ.

Οι μελέτες δείχνουν συνεχώς ότι τα ζευγάρια που επιδίδονται σε κοινές δραστηριότητες αναψυχής, είναι αυτά που έχουν ισορροπημένες σχέσεις.

Ποια ζευγάρια κάνουν καλύτερο σεξ

Μελέτη του 2019 βρήκε πως τα ζευγάρια που βρίσκουν χρόνο για να παίζουν μαζί επιτραπέζια παιχνίδια, τα καταφέρνουν ιδιαιτέρως καλά στην κρεβατοκάμαρα.

Η ακαδημαϊκή έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Journal of Marriage and Family». Και δείχνει πως τα ζευγάρια σε ερωτικό δεσμό απελευθερώνουν πολύ μεγαλύτερες ποσότητες ωκυτοκίνης, της λεγόμενης και ορμόνης της αγάπης, όταν περνούν χρόνο μαζί παίζοντας επιτραπέζια παιχνίδια.

Αυτό που εντυπωσίασε μάλιστα τους ερευνητές είναι το γεγονός ότι η υψηλότερη αύξηση των επιπέδων της ορμόνης αφορούσε στους άντρες.

Η επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, ακαδημαϊκός Karen Melton, δήλωσε πως η αλληλεπίδραση του ζευγαριού σε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι αυξάνει τα επίπεδα ωκυτοκίνης. Δηλαδή της ορμόνης που διαδραματίζει κεφαλαιώδη ρόλο στο συναισθηματικό δέσιμο των ανθρώπων.

Η αλληλεπίδραση είναι εδώ το κλειδί. Οι κοινές δραστηριότητες του ζευγαριού που δεν την περιλαμβάνουν, όπως η πολύ συνηθισμένη, ας πούμε, παρακολούθηση μιας ταινίας, δεν καταλήγουν σε αύξηση της ωκυτοκίνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Σεξ: Τα μυστικά της λίμπιντο στην τρίτη ηλικία