Σεξ: Ποιες είναι οι βασικές αιτίες για την στυτική δυσλειτουργία

ζευγάρι μαζί στο κρεβάτι μετά το σεξ
26-03-2021

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίσει ένας άνδρας στο σεξ είνα η στυτική δυσλειτουργία. Όταν δηλαδή ένας άνδρας δεν μπορεί να έχει κανονική στύση.

Στις περισσότερες περιπτώσεις οφείλεται στη στένωση των αρτηριών, οι οποίες μεταφέρουν αίμα στο πέος. Αυτή η στένωση οφείλεται σε απόθεση λιπαρών στοιχείων (αθηροσκλήρωση) στις αρτηρίες αυτές με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που συμβαίνει στις αρτηρίες της καρδιάς.

Οι περισσότεροι άνδρες περιστασιακά αδυνατούν να έρθουν σε στύση. Για παράδειγμα κάποιος δεν μπορεί να έρθει σε στύση όταν είναι κουρασμένος, έχει στρες ή έχει πιει πολύ αλκοόλ. Για τους περισσότερους άνδρες αυτή η κατάσταση είναι παροδική. Σε αυτή την περίπτωση υπάρχει στύση όταν υπάρχει σεξουαλικό ερέθισμα.

Η στυτική δυσλειτουργία δεν αποτελεί πλέον πρόβλημα μόνο των μεγαλύτερων σε ηλικία ανδρών.

Παράγοντες που προκαλούν συχνά προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας στο σεξ

  • Κατάθλιψη: Η σεξουαλική διέγερση ξεκινάει από τον εγκέφαλο. Η κατάθλιψη μπορεί να μειώσει την σεξουαλική διάθεση και να οδηγήσει σε συμπτώματα στυτικής δυσλειτουργίας. Ταυτόχρονα, τα περισσότερα φάρμακα για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης έχουν αρνητική επίδραση στη σεξουαλική διάθεση, καθώς δυσκολεύουν την επίτευξη στύσης και καθυστερούν τον οργασμό.
  • Αλκοόλ: Μπορεί να θεωρείτε ότι μερικά ποτήρια αλκοολούχων ποτών θα σας φτιάξουν όχι μόνο την ψυχική αλλά και τη σεξουαλική διάθεση, αλλά αν το παρακάνετε τότε είναι πιθανό να μην καταφέρετε να ανταποκριθείτε την ώρα της σεξουαλικής επαφής.
  • Στρες: Ολοένα και περισσότεροι νέοι αισθάνονται την πίεση της ικανοποιητικής απόδοσης σε πολλούς τομείς της ζωής τους. Για παράδειγμα, το πρόβλημα εύρεσης εργασίας προκαλεί αυξημένο στρες και μειωμένη σεξουαλική επιθυμία.
  • Άγχος σεξουαλικών επιδόσεων: Η αφθονία εικόνων και μηνυμάτων με κεντρικό ή δευτερεύον θέμα το σεξ, γεμίζει το μυαλό των νέων ανθρώπων με μη ρεαλιστικές προσμονές όσον αφορά την ικανότητά τους να ικανοποιήσουν σεξουαλικά την σύντροφό τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπεραναλύουν την σεξουαλική πράξη στο μυαλό τους ακόμα και κατά τη διάρκεια του σεξ και αυτό τους αποπροσανατολίζει και τους δημιουργεί προβλήματα στύσης.
  • Περιττά κιλά: Οι υπέρβαροι και παχύσαρκοι άνθρωποι αυξάνονται με ανησυχητικούς ρυθμούς εξαιτίας των κακών διατροφικών επιλογών. Τα περιττά κιλά όχι μόνο έχουν αρνητική επίπτωση στην αυτοπεποίθηση των νέων ανθρώπων, αλλά είναι και η αιτία που ο οργανισμός τους παράγει λιγότερη τεστοστερόνη, η οποία είναι βασική ορμόνη για την επαρκή στύση. Επίσης, οι υπέρβαροι άνθρωποι έχουν αυξημένη πίεση στο αίμα. Αυτό κάνει τις αρτηρίες να σκληραίνουν με αποτέλεσμα το αίμα να μην φτάνει ικανοποιητικά στο πέος για να έχει πλήρη στύση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Σεξ: Κάνουν περισσότερο τα ζευγάρια με κοινές δραστηριότητες