Αύξηση στις ημερήσιες εισαγωγές στο λεκανοπέδιο το τελευταίο 24ωρο

30-03-2021

Σε … “σκοτσέζικο ντους” εξελίσσεται η επιδημιολογική κατάσταση της Αττικής, γεγονός το οποίο περιπλέκει τις αποφάσεις της Επιτροπής των Επιδημιολόγων που αναμένεται να συνεδριάσει αύριο, για το κρίσιμο άνοιγμα της οικονομίας και της κοινωνίας το οποίο επιθυμεί και δρομολογεί η κυβέρνηση.

Κι ενώ επί πέντε συνεχόμενες ημέρες οι ημερήσιες εισαγωγές ασθενών Covid στα νοσοκομεία της Αττικής καταγράφονταν λιγότερες από 200, γεγονός το οποίο είχε δημιουργήσει μια συγκρατημένη αισιοδοξία στους επιστήμονες, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκε αύξηση, με 220 νέες εισαγωγές.

Οι 75 από αυτές σημειώθηκαν στο νοσοκομείο «Αττικόν» και οι 55 στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», στο οποίο -σύμφωνα με πληροφορίες του healthview.gr- μεταφέρθηκαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής εφημερίας και επιπλέον 10 ασθενείς, οι οποίοι τελικά απορροφήθηκαν από άλλα νοσοκομεία.

Οι «ήπιες» εφημερίες του Σαββατοκύριακου δεν κράτησαν πολύ. Συγκεκριμένα την Κυριακή (28/3) υπήρξαν 153 νέες εισαγωγές, ενώ την Παρασκευή (26/7) δεν είχαν ξεπεράσει τις 175.

Οι αρμόδιοι δεν ανησυχούν, καθώς εκτιμούν ότι η τελευταία αύξηση στα εισιτήρια μπορεί να αποτελεί τυχαίο περιστατικό. Μεγάλη ανησυχία, υπάρχει ωστόσο, για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, καθώς σε όλο το λεκανοπέδιο δεν υπάρχει καμία διαθέσιμη κλίνη, ενώ περισσότεροι από 50 διασωληνωμένοι ασθενείς βρίσκονται σε απλούς θαλάμους νοσηλείας αναμένοντας εισαγωγή σε ΜΕΘ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Επιτροπή Λοιμωξιολόγων: Συνεδριάζουν εκτάκτως αύριο Τετάρτη – Τι αναμένεται να εισηγηθούν για σταδιακή άρση του lockdown