ζευγάρι στο κρεβάτι κάνει σεξ

Σεξ: Πόσα χρόνια χαρίζουν οι συχνές επαφές;

Η υγιής σεξουαλική ζωή… δηλαδή το συχνό σεξ, μπορεί να μας κάνει να φαινόμαστε 5-8 χρόνια νεότεροι από την πραγματική μας ηλικία. Ιδίως όσο τα χρόνια περνούν. Αυτό υποστηρίζει ο ψυχολόγος Δρ. David Weeks από το Βασιλικό Νοσοκομείο του Εδιμβούργου.

Σύμφωνα με τον Βρετανό ψυχολόγο η σεξουαλική δραστηριότητα οδηγεί στην απελευθέρωση της ανθρώπινης αυξητικής ορμόνης που συμβάλλει στην ελαστικότητα της επιδερμίδας.

Το σεξ χαρίζει χρόνια ζωής

Επιπλέον κατά τη διάρκεια του σεξ απελευθερώνονται ενδορφίνες.  Οι κατεξοχήν ορμόνες της ευχαρίστησης. Αυτές καταπολεμούν τον πόνο και το στρες, συμβάλλοντας και σε καλύτερη ποιότητα ύπνου.
Πρόκειται για παράγοντες που αναμφίβολα προάγουν την νεανικότητα του δέρματος.

Σύμφωνα με την σχετική έρευνα οι ενήλικες που σε σχετικά ερωτηματολόγια απάντησαν ότι είχαν ερωτικές επαφές κατά μέσο όρο τρεις φορές την εβδομάδα, έμοιαζαν νεότεροι από την ηλικία τους συγκριτικά με το πώς φαίνονταν όσοι είχαν πιο αραιές επαφές.

Αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι μια μηχανιστική προσέγγιση της σεξουαλικής επαφής θα λειτουργήσει ως αποτελεσματικό lifting προσώπου.
Σε προηγούμενη έρευνά του ο David Weeks είχε επισημάνει ότι είναι η ικανοποιητική ερωτική ζωή που αφήνει τα αντιγηραντικά της ίχνη στο πρόσωπο μας.

Επομένως το συχνό και απολαυστικό σεξ αποτελεί μια εγγυημένη συνταγή αντιγήρανσης και με τη βούλα της επιστήμης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Σεξ: Σε ποια ηλικία κορυφώνεται η σεξουαλική μας ζωή

In this article