Ύπνος: 7 συμβουλές για να ξυπνάτε πιο χαρούμενοι

άνδρας που τον έχει πάρει ο ύπνος και κοιμάται σε άσπρα σεντόνια
21-04-2021

Ο ύπνος είναι αρκετά σημαντικός. Τόσο για την σωματική μας υγεία όσο και για την νοητική. Βέβαια, σημαντικό για το πως θα πάει η μέρα μας είναι και το πως θα ξυπνήσουμε το πρωί. Υπάρχουν λοιπόν τρόποι να ξυπνήσουμε πιο χαρούμενοι το πρωί.

7 συμβουλές για να έχετε τελειώνει ο ύπνος σας πιο χαρούμενα

Μία από τις χειρότερες συνήθειες είναι να πιάνουμε το κινητό από το κομοδίνο με του που ανοίγουν τα μάτια μας. Πριν καν πάμε στο μπάνιο θέλουμε να δούμε τα social media και τα e-mails μας. Αυτό πρέπει να το αποφύγουμε.

Είναι πολύ κακή συνήθεια είναι να κλείνουμε για λίγο το ξυπνητήρι ξανά και ξανά μέχρι κάποια στιγμή να σηκωθούμε! Αυτό το ολιγόλεπτο “χουζούρεμα” είναι με βάση ιατρικές έρευνα ότι χειρότερο για το οργανισμό. Το σώμα μας μπερδεύεται και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να έχει ομαλό ξεκίνημα για την ημέρα.

Μην ξεχνάτε μόλις σηκωθείτε από το κρεβάτι να ενυδατωθείτε έπειτα από τον νυχτερινό ύπνο. Πως; Ιδανικά, με ένα-δυο ποτήρια νερό που ιδανικά θα μπορούσαν να έχουν και λίγο στημένο λεμόνι. Αυτό βοηθάει στην βελτίωση της ψυχικής σας διάθεσης, του επιπέδου ενέργειας, του ανοσοποιητικού συστήματος και της μεταβολικής υγείας του οργανισμού.

Το στρώσιμο του κρεβατιού το πρωί αφού σηκωθούμε και ξεκινήσουμε μια νέα ημέρα αποτελεί μια θετικότατη συνήθεια για την ψυχολογία μας.

Μια σειρά από διατάσεις θα τονώσουν τον οργανισμό φυσικά θα προσφέρουν σταθερά στην ευελιξία σας πριν ξεκινήσουν οι υποχρεώσεις σας σε επαγγελματικό ή οικογενειακό επίπεδο.

Αν και η καφεΐνη δίνει ενέργεια και βοηθάει στην απόδοση του οργανισμού, πρόσφατες έρευνες αναφέρουν πως η κατανάλωση της νωρίτερα από το κανονικό (μετά τις 9-10 το πρωί), μπορεί να «χαλάσει» τον φυσικό κύκλο της αποθηκευμένης ενέργειας που διαθέτει το σώμα μας.

Καλή συνήθεια λοιπόν είναι να ανοίγετε τα παράθυρα το πρωί που σηκώνεστε ώστε να φωτιστεί ο χώρος σας και όχι να περνάτε τα πρώτα λεπτά της ημέρας στα σκοτεινά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ύπνος: Γιατί δεν πρέπει να κοιμόμαστε με την τηλεόραση ανοικτή