άνδρας κρατά εμβόλιο για να καταπολεμηθεί ο κορωνοϊός

Κορωνοϊός: 94% μικρότερο κίνδυνο νοσηλείας έχουν οι πλήρως εμβολιασμένοι άνω των 65 ετών

Τα εμβόλια είναι ο μοναδικός σίγουρος τρόπος να σταματήσει ο κορωνοϊός να απειλεί τις ζωές μας. Όντως! Έρευνα Αμερικανών επιστημόνων δείχνει τώρα πως οι πλήρως εμβολιασμένοι και με τις δύο δόσεις Pfizer ή Moderna, οι οποίοι είναι άνω των 65 ετών, έχουν 94% μικρότερη πιθανότητα να εισαχθούν στο νοσοκομείο αν προσβληθούν από τον κορωνοϊό. Ο κίνδυνος είναι μειωμένος κατά 64% στις ίδιες ηλικίες για όσους κάνει την πρώτη δόση. Αυτό υποστηρίζουν τα στοιχεία των Κέντρων Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων των ΗΠΑ.

Κορωνοϊός: Σχεδόν μηδαμηνός ο κίνδυνος νοσηλείας με τις δυο δόσεις

Ως πλήρως εμβολιασμένος θεωρείται κάποιος, όταν έχουν περάσει δύο εβδομάδες μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης του εμβολίου. Τότε έχει αναπτυχθεί στο μεταξύ η ανοσία στον οργανισμό του. Τα νέα δεδομένα, που δημοσιεύθηκαν στο εβδομαδιαίο ιατρικό δελτίο του CDC “Morbidity and Mortality Weekly Report (MMWR)” και προέρχονται από την ανάλυση των νοσηλειών για κορωνοϊό σε 24 αμερικανικά νοσοκομεία 14 πολιτειών φέτος το Μάρτιο, συνάδουν με εκείνα των κλινικών δοκιμών, οι οποίες είχαν δείξει αποτελεσματικότητα 94% έως 95% για τα εν λόγω εμβόλια. Επίσης ανάλογη αποτελεσματικότητα 94% έχουν δείξει οι μελέτες στο Ισραήλ μετά τους εμβολιασμούς με Pfizer/BioNTech.

«Τα εμβόλια Covid-19 είναι άκρως αποτελεσματικά και τα νέα ευρήματα από τον πραγματικό κόσμο επιβεβαιώνουν τα οφέλη που είχαν παρατηρηθεί στις κλινικές δοκιμές τους, προλαμβάνοντας τις νοσηλείες μεταξύ των πιο ευπαθών», δήλωσε η διευθύντρια του CDC δρ Ροσέλ Γουαλένσκι. «Καθώς οι εμβολιαστικές προσπάθειες μας συνεχίζουν να διευρύνονται, οι ασθενείς με Covid-19 δεν θα κατακλύζουν τα συστήματα υγείας, αφήνοντας τις νοσοκομειακές κλίνες, το υγειονομικό προσωπικό και τις υπηρεσίες υγείας στη διάθεση των ανθρώπων που έχουν άλλες ιατρικές παθήσεις», πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Κορωνοϊός: Πώς θα προστατευτούμε στο αεροπλάνο;

In this article