Διατροφή: 7 τροφές που χρειάζονται οι γυναίκες το Καλοκαίρι

προϊόντα για σωστή διατροφή και για υπογλυκαιμία
22-06-2021

Τώρα το καλοκαίρι οι ανάγκες του οργανισμού μας σε θρεπτικά συστατικά είναι διαφορετικές. Πρέπει λοιπόν να προσαρμόζουμε και την διατροφή μας. Αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο για τις γυναίκες.

Για παράδειγμα, οι γυναίκες χρειάζονται περισσότερο σίδηρο από τους άνδρες. Οι έγκυες και οι γυναίκες που θηλάζουν έχουν πολλές ιδιαίτερες διατροφικές ανάγκες, καθώς χρειάζεται να φροντίζουν για μεγαλύτερη πρόσληψη βιταμινών και μετάλλων, συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης C, του φολικού οξέος, της βιταμίνης Β12, του ιωδίου και του ψευδαργύρου

Διατροφή: Τι πρέπει να τρώνε οι γυναίκες το καλοκαίρι

  • Κεράσια: «Τα κεράσια περιέχουν ανθοκυάνες», σημειώνει ο Rahaf Al Boch. Εκπρόσωπος της Ακαδημίας Διατροφής και Διαιτολογίας. «Οι ανθοκυανίνες είναι φλαβονοειδή που έχουν αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδη οφέλη, τα οποία συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου χρόνιων παθήσεων».
  • Κινόα: Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες και συμβάλλει στον έλεγχο του βάρους και στην πέψη. Ο
  • Αβοκάντο: Εκτός από τα καλά λιπαρά, περιέχει βιταμίνες Β6, φολικό οξύ και μαγνήσιο. Αυτές οι ενώσεις είναι απαραίτητες για την παραγωγή ορμονών και βοηθούν στα συμπτώματα του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου.
  • Ντομάτες: Είναι πλούσιες σε λυκοπένιο, ένα θρεπτικό συστατικό που καταπολεμά τις ασθένειες και ωφελεί τις γυναίκες βοηθώντας στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου και καρδιακών παθήσεων.
  • Μούρα: Περιέχουν πολλές ισχυρές θρεπτικές ουσίες όπως οι ανθοκυανίνες. Αυτές βοηθούν στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης πολλών τύπων καρκίνου. Συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του μαστού. Η αντιοξειδωτική τους δράση συμβάλλει επίσης στην προστασία της καρδιάς.
  • Λιναρόσπορος: Παρέχει ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και λιγνάνες και είναι γνωστό ότι συμβάλλει στην ισορροπία των ορμονών. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα επωφελές κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης. Οι γυναίκες στην εμμηνόπαυση μπορούν να δοκιμάσουν να προσθέσουν μία με δύο κουταλιές της σούπας λιναρόσπορο στα smoothies τους το καλοκαίρι για να μειώσουν τις εξάψεις, τις μεταβολές της διάθεσης και τη νυχτερινή εφίδρωση.
  • Καρύδια: Σύμφωνα με μία μελέτη η κατανάλωση καρυδιών θα μπορούσε να παίξει σημαντικό ρόλο στην καταστολή της ανάπτυξης και της επιβίωσης του καρκίνου του μαστού. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι μία ποικιλία θρεπτικών ουσιών στα καρύδια, συμπεριλαμβανομένων των καλών πολυακόρεστων λιπών, των αντιοξειδωτικών και των φυτικών ινών, θα μπορούσε να συμβάλει σε αυτά τα θετικά αποτελέσματα.
  • Αυγά: Τα αυγά περιέχουν χολίνη, μία θρεπτική ουσία όχι μόνο συνδεδεμένη με την υγεία του εγκεφάλου, αλλά και με τον μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Διατροφή: Πόσο συχνά πρέπει να τρώμε την κάθε κατηγορία τροφίμων