Διατροφή: Πως θα κόψετε τα πολλά γλυκά

γυναίκα που έχει βάλει τα γλυκά στην διατροφή της
26-06-2021

Τα γλυκά δεν πρέπει να είναι στην καθημερινή μας διατροφή. Και αυτό γιατί παρά τα οφέλη, μπορεί η ζάχαρη να μας βλάψει. Για παράδειγμα, Η κατανάλωση ενός γλυκού μπορεί να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε το στρες. Η καθημερινή κατανάλωση ζάχαρης όμως, έχει μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην υγεία. Όπως η αύξηση του βάρους και οι διαταραχές της διάθεσης.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Καρδιολογίας, ο μέσος Αμερικανός καταναλώνει 22 γραμμάρια πρόσθετων σακχάρων καθημερινά στα φαγητά, τα ποτά και τα γλυκά.

Η σποραδική κατανάλωση γλυκών αλλά πλούσιων σε θρεπτικά συστατικά τροφών δεν αποτελεί πρόβλημα. Η καθημερινή κατανάλωση ζάχαρης όμως, θέτει την υγεία σας σε κίνδυνο.

Πως θα κόψετε τα γλυκά από την διατροφή σας

Περισσότερες πρωτεΐνες και καλά λιπαρά στην διατροφή

Οι λιγούρες προκαλούνται όταν τρώτε πολλούς υδατάνθρακες αλλά λίγες πρωτεΐνες και λιπαρά. Οι γλυκοπατάτες και άλλοι υδατάνθρακες παρέχουν στο σώμα γρήγορη και εύκολη ενέργεια, σε μεγάλη ποσότητα όμως προκαλούν απότομες αυξομειώσεις του σακχάρου και λιγούρες.

Να τρώτε όταν πεινάτε

Η έντονη πείνα δεν σας επιτρέπει να κάνετε συνετές επιλογές φαγητού. Ο σωστός προγραμματισμός και η προετοιμασία των γευμάτων είναι απαραίτητη, ώστε όταν πεινάτε να τρώτε αυτά που πρέπει.

Άσκηση

Η άσκηση προκαλεί απελευθέρωση ενδορφινών, ορμονών που απελευθερώνονται και με την κατανάλωση ζάχαρης. Αποτελεί λοιπόν ιδανικό υποκατάστατο των γλυκών. Δεν χρειάζεται να κάνετε έντονη γυμναστική, αρκούν λίγα λεπτά σχοινάκι ή ασκήσεων με βαράκια.

Επαρκής ύπνος

Η έλλειψη ύπνου συνδέεται με χρόνιες παθήσεις, όπως η καρδιακή νόσος, ο καρκίνος, ο διαβήτης και άλλες μεταβολικές νόσοι. Ο επαρκής ύπνος βοηθάει στον έλεγχο του σακχάρου και τη διατήρηση των ορμονών σε επίπεδα σωστής διαχείρισης της ινσουλίνης. Αρκεί μόλις μία νύχτα κακού ύπνου για να βρεθεί το σάκχαρο στα όρια του προδιαβήτη.

Ενυδάτωση

Η επιθυμία για ζάχαρη μπορεί να οφείλεται στη δίψα. Η αφυδάτωση δυσκολεύει το σώμα να παράγει το γλυκογόνο που απαιτείται για να έχετε ενέργεια. Πίνετε άφθονο νερό για να προλάβετε τις λιγούρες για γλυκά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Διατροφή: 10 τροφές κατάλληλες για την παραλία