Αλκοόλ: Γιατί πρέπει να το αποφεύγουμε στην παραλία

Ζευγάρι πίνει μπύρα με αλκοόλ στην πσραλία καύσωνας
02-07-2021

Το καλοκαίρι πολλοί σκέφτονται πως δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μια παγωμένη μπύρα δίπλα στην ξαπλώστρα στην παραλία. Το αλκοόλ όμως πρέπει να το αποφεύγουμε στην παραλία.

Μερικά ποτά είναι πολύ δροσιστικά ενώ τ’ απολαμβάνουμε κάτω από τον ήλιο. Ωστόσο, μπορεί να υπάρχουν κίνδυνοι όταν πίνεις στην παραλία. Τα μπουκάλια που περιέχουν αλκοόλ, για παράδειγμα, μπορούν να εκραγούν εάν αφεθούν σε ένα αυτοκίνητο που βρίσκεται διαρκώς κάτω από τον ήλιο ή εάν αφεθούν για πολύ ώρα στην καυτή άμμο.

Κι επειδή θα πας στην παραλία, κάντο με στυλ. Όλες οι ψάθινες τσάντες που θα χρειαστείς για να είσαι άνετη και κομψή είναι εδώ.Όλες οι ψάθινες τσάντες που θα χρειαστείς για να είσαι άνετη και κομψή είναι εδώ.

Να γιατί πρέπει να σκεφτείς δύο φορές για την κατανάλωση αλκοόλ στην παραλία

Είναι καλύτερο να διαβάσεις τους κινδύνους που ενέχει το ποτό στην παραλία. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους είναι η αφυδάτωση. Ο συνδυασμός αλκοόλ και ήλιου μπορεί να προκαλέσει μεγάλη εφίδρωση στο σώμα μας. Αυτό θα μας κάνει να νιώσουμε άσχημα εξ αρχής, αλλά μπορεί επίσης να σημαίνει ότι το ποτό θα μας «χτυπήσει» περισσότερο από το συνηθισμένο. Μην ξεχνάς πως το να πίνεις αλκοόλ κάτω από τον ήλιο μπορεί ακόμη και να οδηγήσει σε θερμοπληξία. Για να αποφευχθεί αυτό, πρέπει να πίνουμε άφθονο νερό τόσο όσο βρισκόμαστε στην παραλία αλλά και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους είναι η αφυδάτωση.
Ο συνδυασμός αλκοόλ και ήλιου μπορεί να προκαλέσει υγρασία μεγάλη εφίδρωση στο σώμα μας. Αυτό θα μας κάνει να νιώσουμε άσχημα, αλλά μπορεί επίσης να σημαίνει ότι το αλκοόλ θα μας «χτυπήσει» περισσότερο από το συνηθισμένο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Αλκοόλ: Η πανδημία μείωσε την κατανάλωση