Άδωνις: Το διαζύγιο οριστικό, με τους γιατρούς που θα κάνουν συνδιακαλιστικά παιχνίδια

26-12-2016

Για άλλη μια φορά ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης επανέλαβε ότι όσοι γιατροί κάνουν αίτηση για το νέο πρωτοβάθμιο Δίκτυο Υγείας και τελικά δεν αποδεχθούν την ένταξή τους δε θα έχουν τη δυνατότητα “ποτέ μα ποτέ” στο μέλλον, να συμβληθούν με τον Οργανισμό. Μάλιστα ο κος Γεωργιάδης τόνισε ότι παιχνίδια συνδικαλιστικά δεν περνούν και όσοι χρησιμοποιήσουν αυτή τη ταχτική για να βλάψουν το υπουργείο και να μπλοκάρουν το σύστημα, τελικά βλάπτουν τους ασθενείς και αυτό δεν είναι αποδεκτό.

Από την άλλη, όσοι γιατροί δεν κάνουν αίτηση από την Παρασκευή, την επόμενη της ημερομηνίας λήξης των αιτήσεων, αυτομάτως θα μπορούν να συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ χωρίς καμία προϋπόθεση ως ένδειξη επιβράβευσης και αναγνώρισης των όσων έχουν προσφέρει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Ο κος Γεωργιάδης απαντώντας στο επιχείρημα των γιατρών ότι δε μπορούν να ξέρουν με τι προϋποθέσεις θα ενταχθούν στο ΠΕΔΥ, υποστήριξε ότι οι γιατροί γνωρίζουν ότι θα κληθούν να υπηρετήσουν το νέο φορέα στην ίδια περιοχή που υπηρετούσαν και ότι ο βαθμός τους δε θα είναι έκπληξη, αφού θα έχει να κάνει με τα χρόνια προϋπηρεσίας τους.

Το χρονοδιάγραμμα των διαδικασίων σύμφωνα με τον υφυπουργό της Υγείας Αντώνη Μπέζα έχει ως εξής: Στις 27/3 λήγει η προθεσμία των αιτήσεων για την ένταξη στο ΠΕΔΥ, στις 4/3 λήγει η διαθεσιμότητα των ειδικών κατηγοριών, στις 19/3 λήγει η διαθεσιμότητα όλων των υπαλλήλων και στις 20/3 ανοίγουν τα ιατρεία.

Να σημειωθεί ότι όλα τα ιατρεία έχουν παραδοθεί στον Οργανισμό  εκτός από 6 (Βύρωνας Δάφνη, Αργυρούπολη, Πετρούπολη, Νέος Κόσμος, Οίκος Ναυτου) ενώ μέχρι στιγμής έχουν γίνει 1389 αιτήσεις.