Αεροπλάνο: Όσοι επιλέγουν αυτήν τη θέση στο αεροπλάνο είναι εγωιστές

12-01-2019

Οι περισσότεροι επιβάτες σε αεροπλάνο προτιμούν το παράθυρο. Έχει καλύτερη θέα και άνεση αφού μπορούν να ακουμπήσουν κάπου. Άλλοι πάλι δίνουν προτεραιότητα στην ελευθερία κίνησης και προτιμούν μια θέση τον διάδρομο ώστε να μπορούν να σηκωθούν και να τεντωθούν, ή να πάνε στην τουαλέτα, χωρίς να ενοχλήσουν τον διπλανο τους. Τώρα, μια νέα έρευνα δείχνει πως η επιλογή της θέσης στο αεροπλάνο δεν είναι τόσο απλή υπόθεση και δείχνει πολλά για τον χαρακτήρα μας.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Βρετανικής Telegraph, δυο ψυχολόγοι λένε πως η επιλογή της θέσης στο αεροπλάνο θα μπορούσε να δείξει κάτι περισσότερο. Και αυτό, επειδή, όπως ισχυρίζονται οι ίδιοι, οι επιβάτες που προτιμούν το παράθυρο είναι περισσότερο εγωιστές, ενώ όσοι προτιμούν το διάδρομο είναι πιο επιφυλακτικοί, ως χαρακτήρες.

«Οι επιβάτες που προτιμούν την θέση στο παράθυρο αρέσκονται στο να έχουν τον έλεγχο και τείνουν να συμφωνούν με το “ο καθένας για τον εαυτό του” ως στάση ζωής, ενώ είναι συχνά και πιο ευέξαπτοι. Επίσης, τους αρέσει να “κάνουν φωλιά” και προτιμούν να υπάρχουν κλεισμένοι μέσα στην δική τους “φούσκα”», δήλωσε η δρ Becky Spelman, επικεφαλής ψυχολόγος στην ιδιωτική κλινική Harley Street.

Η ψυχολόγος συμπεριφοράς Jo Hemmings συμφώνησε λέγοντας: «Οι επιβάτες που επιλέγουν διάδρομο είναι συχνά πιο κοινωνικοί και σίγουρα πιο δεκτικοί ως άνθρωποι. Είναι επίσης πιο πιθανό να είναι ανήσυχοι και λιγότερο έμπειροι στο να κοιμούνται στα αεροπλάνα».

Φυσικά, η επιλογή της θέσης έχει να κάνει με περισσότερους από έναν παράγοντες
Σύμφωνα με έρευνα της Quartz το 2014, όσο περισσότεροι πετούν με αεροπλάνο οι άνθρωποι, τόσο περισσότερο προτιμούν το διάδρομο. Η προτίμηση για το παράθυρο μειώθηκε επίσης καθώς το εισόδημα των νοικοκυριών αυξήθηκε!

Συνολικά, ωστόσο, η πλειοψηφία των ανθρώπων εξακολουθεί να προτιμάει θέση στο παράθυρο στ’ αεροπλάνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Αεροπλάνο: Αυτά είναι τα 4 πράγματα που μας συμβαίνουν όταν πετάμε με αεροπλάνο (βίντεο)