Αυτές είναι οι 3 συνήθειες που βλάπτουν το ανοσοποιητικό μας

30-11-2017

Το δυνατό ανοσοποιητικό είναι πάρα πολύ σημαντικό για να μένουμε υγιείς. Πολλές φορές όμως κι εμείς οι ίδιοι δεν φροντίζουμε να το τονώνουμε. Έχουμε συνήθειες που μας κάνουν πιο επιρρεπείς σε ασθένειες.

Όσο πιο ισχυρό ανοσοποιητικό έχουμε, τόσο πιο δύσκολα θα αρρωστήσουμε. Αυτό εξαρτάται κατά πολύ και από τη συμπεριφορά μας και το πόσο προστατεύουμε τον οργανισμό μας.

Δείτε παρακάτω τρεις συνήθειες οι οποίες «ρίχνουν» το ανοσοποιητικό σας…

1. Κακός και ελλιπής ύπνος:
Την ώρα που κοιμάστε, το ανοσοποιητικό εκπαιδεύεται ώστε να βρει τους καλύτερους τρόπους να επιτίθεται στα μικρόβια. Αν δεν κοιμάστε καλά και τις ώρες που πρέπει η ανοσοαντίδραση σε περίπτωση «επίθεσης» δεν θα είναι εξίσου αποτελεσματική, σύμφωνα με τους ειδικούς. Στόχος σας πρέπει να είναι τουλάχιστον οι 7 ώρες ύπνου κάθε βράδυ.

2. Αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ:
Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και μάλιστα όταν είναι παρατεταμένη εμποδίζει την ομαλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Οι άνθρωποι που πίνουν αρκετά για χρόνια παράγουν λιγότερο αποτελεσματικά λευκά αιμοσφαίρια και επίσης παράγουν λιγότερα κύτταρα που αναγνωρίζουν και εξουδετερώνουν βακτήρια και ιούς.

3. Καθιστική ζωή:
Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η κακή φυσική κατάσταση οδηγεί σε σοβαρότερα και μεγαλύτερης διάρκειας συμπτώματα έπειτα από μια λοίμωξη. Μελέτη στην επιθεώρηση British Journal of Sports Medicine έδειξε ότι οι λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού διαρκούν 42% περισσότερο σε όσους γυμνάζονται το πολύ μία φορά την εβδομάδα σε σύγκριση με όσους γυμνάζονται τουλάχιστον πέντε.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Οι γυναίκες έχουν πιο ισχυρό ανοσοποιητικό από τους άντρες
Όσοι μασάνε καλά το φαγητό τους έχουν καλύτερο ανοσοποιητικό