Αυτές είναι οι 3 τροφές που εντείνουν το άγχος σας

01-03-2017

Στην Ελλάδα της κρίσης με τα χρέη, τους φόρους, τις κομμένες συντάξεις και την ανεργία το άγχος περισσεύει. Όλοι μας έχουμε άγχος. Άλλοι σε μεγαλύτερο κι άλλοι σε μικρότερο βαθμό. Προσπαθούμε καθημερινά να το αποβάλουμε και να το αντιμετωπίσουμε.

Αυτό που λίγοι γνωρίζουν είναι πως το άγχος μπορεί να συνδέεται άμεσα με την διατροφή μας.
Μάλιστα υπάρχουν και τροφές που πρέπει να αποφεύγουμε αφού είναι επιστημονικά δεδομένο πως εντείνουν το άγχος μας. Ποιες είναι αυτές;

1. Καφεΐνη
Η υπερβολική κατανάλωση καφεΐνης μπορεί να οδηγήσει σε τρέμουλο, ταχυκαρδία και διαταραχές του ύπνου. Παρ’ όλα αυτά, τα άτομα τα οποία έχουν αυξημένο στρες συχνά καταναλώνουν ιδιαίτερα αυξημένες ποσότητες καφεΐνης, συνήθως υπό τη μορφή καφέ, επιδεινώνοντας την ήδη τεταμένη κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο οργανισμός τους.

2. Ζάχαρη
Τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε ζάχαρη, δηλαδή τα διάφορα γλυκά, κέικ, μπισκότα, αναψυκτικά με ζάχαρη κ.λπ. προκαλούν έντονες αυξομειώσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα, με αποτέλεσμα να μην έχετε ενέργεια, ενώ παράλληλα θέλετε πάλι να φάτε, αυξάνοντας το σύνολο των θερμίδων που καταναλώνετε.

3. Επεξεργασμένα τρόφιμα
Τρόφιμα όπως η άσπρη ζάχαρη, τα ζυμαρικά, το άσπρο ψωμί κ.λπ., συστήνεται να αποφεύγονται για τον ίδιο λόγο με τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε ζάχαρη. Προτιμάτε τα αντίστοιχα τρόφιμα στην ανεπεξέργαστη μορφή τους.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Το άγχος στη δουλειά μπορεί να μας κάνει καλό
Το άγχος είναι σημάδι εξυπνάδας