Ανάκληση από το Σαμαρά της απόφασης Άδωνι για τον αναπληρωτή πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ

26-12-2016

Ανακάλεσε ο πρωθυπουργός την απόφαση του πρώην υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος είχε τοποθετήσει τον γνωστό από τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις σε εκπομπές του Στέφανου Χίου, δημοσιογράφο Ιωάννη Δαραβίγκα.

Να σημειωθεί ότι πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ είχε αναλάβει τον περασμένο Μάρτιο ο βουλευτής Ηλείας έως και το 2012 του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Κατρίνης ενώ με υπουργική απόφαση του Άδωνι Γεωργιάδη, αναπληρωτής πρόεδρος -μέχρι και τον Ιούνιο του 2017- ορίστηκε ο κ. Ιωάννης Δαραβίγκας, με την ιδιότητα του προέδρου του Πανελλήνιου Αντιναρκωτικού Αγώνα  (πρόκειται για ΜΚΟ που ίδρυσε ο ίδιος το 1987). Μάλιστα στελέχη του υπουργείου επισημαίνουν πως ο κος Δαραβίγκας τοποθετήθηκε αμισθί.

Ο πρωθυπουργός όταν έμαθε για την τοποθέτηση του δημοσιογράφου μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης την Τετάρτη το απόγευμα, παρενέβη και την ανακάλεσε. Ο κος Δαραβίγκας εκτός από τη δημοσιογραφική του ιδιότητα και την ενασχόλησή του με τη ΜΚΟ είναι και ιδιοκτήτηης δύο φυσικοθεραπευτηρίων κια ενός πολυδύναμου ιατρικού κέντρου.

Με απόφαση που υπέγραψε ο νέος υπουργός Μάκης Βορίδης ο κος Δαραβίγκας αντικαταστάθηκε από τον αναπληρωτή καθηγητή ψυχιατρικής του ΑΠΘ Ιωάννη Διακογιάννη.