Αναμένεται η ιατροδικαστική έκθεση για τα αίτια θανάτου της 4χρονης

26-12-2016

Φως στα αίτια που προκάλεσαν το θάνατο της 4χρονης Μελίνας μετά από χειρουργική επέμβαση στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο του Ηρακλείου, αναμένεται να ρίξει η έκθεση των ιατροδικαστών που έχουν αναλάβει την υπόθεση. 

Το παιδί εισήχθη σε κλινική του Βενιζέλειου Νοσοκομείου προκειμένου να υποβληθεί σε εγχείρηση και να αφαιρεθούν «κρεατάκια». Σύμφωνα με πληροφορίες, ο θεράπων ιατρός ανέφερε στους γονείς της 4χρονης ότι η επέμβαση δεν θα κρατούσε πάνω από 20 λεπτά, ενώ λίγο αργότερα θα επέστρεφαν και πάλι στο σπίτι τους. 

Οι ώρες περνούσαν όμως και η αγωνία των γονιών της τετράχρονης κορυφώθηκε, όταν οι γιατροί τους ενημέρωσαν ότι «το παιδί αντιμετωπίζει αναπνευστικό πρόβλημα» και έκριναν απαραίτητη την μεταφορά της στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου και κατέληξε. 

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η 4χρονη υπέστη καρδιακή ανακοπή κατά τη διάρκεια της ανάνηψης. Πλέον ο ιατροδικαστής του νοσοκομείου και ο τεχνικός σύμβουλος που έχει ορίσει αναζητούν τα αίτια του θανάτου μέσω των τοξικολογικών και των ιστολογικών εξετάσεων.