Ανανεώνονται οι συμβάσεις των 4500 συμβεβλημένων γιατρών μέχρι τέλος Σεπετμβρίου

26-12-2016

Στην ανανέωση των συμβάσεων για τους 4.500 συμβεβλημένους γιατρούς με τις 200 επισκέψεις μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου, οπότε και αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις, συμφώνησε ο υπουργός Μάκης Βορίδης μετά τη συνάντηση που είχε με την Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ.

Ο Υπουργός κ. Μ. Βορίδης δεσμεύτηκε και για την αποπληρωμή των οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τους παρόχους μεταξύ των οποίων και το 10% των αμοιβών που οφείλεται από 1/1/2012.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ κ. Γ. Ελευθερίου ζήτησε  επίσης από τον Υπουργό το άνοιγμα του ΕΟΠΥΥ σε όλους τους ιατρούς, την συνέχιση της διαπραγμάτευσης για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης μεταξύ ΕΟΠΥΥ και ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ με αμοιβή κατά περίπτωση και πράξη, την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων και των τρεχουσών οφειλών, την κατάργηση του rebate και clawback χωρίς όμως τα αιτήματά του να τύχουν θετικής ανταπόκρισης εκ μέρους του υπουργού.

Η συνάντηση έληξε με τη συμφωνία ότι θα συνεχισθούν οι διαπραγματεύσεις σε πνεύμα καλής συνεργασίας μεταξύ των δύο μερών προς όφελος των ασφαλισμένων.