Αναβολή των εμβολιασμών υγειονομικών στα νοσοκομεία της Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

01-01-2021

Εξάντληση των δόσεων των εμβολίων σε όλα τα νοσοκομεία της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας, καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ. Σύμφωνα με τους εργαζόμενους -εκτός από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, όπου οι εμβολιασμοί συνεχίζονται κανονικά- στα υπόλοιπα νοσοκομεία αυτών των περιοχών, ανακοινώθηκε στους γιατρούς και νοσηλευτές, ότι οι εμβολιασμοί τους θα αναβληθούν για μία εβδομάδα.

«Αργά χθες το μεσημέρι ειδοποιήθηκαν οι συνάδελφοι ότι αναβάλλονται οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί για τη Δευτέρα και για όλη την εβδομάδα. Αφού ήταν έτοιμα τα εμβολιαστικά κέντρα και είχαν κλεισθεί τα ραντεβού των συναδέλφων για να εμβολιαστούν. Μάλιστα τα νοσοκομεία ειδοποιήθηκαν και ετοιμάστηκαν να παραλάβουν τα εμβόλια τη Κυριακή. Προφανώς λοιπόν υπήρξε ζήτημα με τη διαθεσιμότητα των εμβολίων. Προκλήθηκε αναστάτωση στους εργαζόμενους των εν λόγω νοσοκομείων», υποστηρίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

Οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία ζητούν από το Υπουργείο Υγείας εξηγήσεις σχετικά με τους λόγους της αναβολής, καθώς όπως υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι στα συγκεκριμένα νοσοκομεία, βρίσκονται σε ευάλωτες περιοχές, που «χτυπήθηκαν» από την πανδημία.

«Η Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα είναι επιβαρυμένες περιοχές από το κορονοϊό και ως εκ τούτου και μία εβδομάδα νωρίτερα να πετύχουν οι εργαζόμενοι την ανοσία, είναι κέρδος για το σύστημα και μπορεί να είναι σωτήριο και για τους ίδιους τους εργαζόμενους. Οι εμβολιασμοί ενημερωνόμαστε σήμερα από σωματεία αναβάλλονται σε πολλά νοσοκομεία όλης της χώρας. Γιατί; Μετράμε πολλές απώλειες συναδέλφων από κορονοϊό. Μόλις προχθές πέθανε ο 18ος συνάδελφος ένα παλικάρι 36 ετών αθλητικός, χωρίς υποκείμενα νοσήματα και χωρίς καταχρήσεις. Συνάδελφος της 4ης ΥΠΕ», σημειώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.