Ανδρέας Ξανθός: ΕΣΥ …σε απόλυτη αποδιοργάνωση

26-12-2016

Σε πλήρη αποδιοργάνωση και σε κατάσταση διάλυσης βρίσκεται το ΕΣΥ, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στη Βουλή, «είναι σκληρή η πραγματικότητα. Το ΕΣΥ είναι σε πλήρη αποδιοργάνωση, σε κατάσταση διάλυσης και όλα αυτά οδηγούν σε λειτουργικό μπλακ άουτ. Η καλοκαιρινή σεζόν θα είναι μια δύσκολη περίοδος για το σύστημα υγείας ενώ με νύχια κια με δόντια κρατούνται όρθιες οι δημόσιες δομές”. 

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, «είναι τεράστια και κραυγαλέα τα ελλείμματα στο κοινωνικό κράτος, η ανθρωπιστική κρίση σοβεί, γι’ αυτό έχουμε το ηθικό, κοινωνικό και πολιτικό επιχείρημα, για να κατοχυρώσουμε μια συμφωνία έντιμη και αξιοπρεπή για τη χώρα. Εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία ο αναπληρωτής υπουργός είπε ότι υπάρχει κίνδυνος να καταρρεύσουν κρίσιμες υπηρεσίες. Πρέπει να αγωνισθούμε μέχρι τέλους». 

Ο κ. Ξανθός αναφερόμενος στη συμφωνία τόνισε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει «μια βιώσιμη συμφωνία με τους εταίρους μας, διαφορετικά τους τελευταίους μήνες θα αντιμετωπίσουμε σοβαρά προβλήματα».