Ανεβαίνει το «θερμόμετρο» στη χώρο της Υγείας

26-12-2016

Θερμό φθινόπωρο προαναγγέλλουν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις τραγικές ελλείψεις στο ΕΣΥ. Ήδη έχουν εξαγγείλει τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο στα εγκαίνια της ΔΕΘ το Σάββατο 10.10.2016  ενώ οργανώνουν και Πορεία Σωτηρίας την Παρασκευή 9.10.2016, επτά χιλιομέτρων με τίτλο «το Καραβάνι της Υγείας». Η πορεία θα εκκινήσει από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης στις 7.00πμ, θα διέλθει από τα Νοσοκομεία Θεαγένειο, ΑΧΕΠΑ, Γεννηματά, Αγ.Δημήτριος και θα καταλήξει στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ: «Επί των ημερών Τσίπρα – Ξανθού – Πολάκη στα Νοσοκομεία προσελήφθησαν 450 υπάλληλοι και μόνο. Εκ των 950 θέσεων που είχαν εγκριθεί από την προπροηγούμενη κυβέρνηση. Οι υπόλοιπες 500 θέσεις πολύ δύσκολα θα καλυφθούν αν και οι Υπουργοί Υγείας δεσμεύονταν για την πρόσληψη και των 950 υπαλλήλων έως τέλος του έτους 2015. Οι υποσχέσεις της κυβέρνησης, δια στόματος του κου Τσίπρα ήταν για ενίσχυση του Συστήματος με  4.500 νέες θέσεις επιπλέον των υπηρετούντων 2 Απρίλη 2015».

Παράλληλα, αναφέρει η Ομοσπονδία, «εφέτος δεν προβλέπεται κονδύλι στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας του τρέχοντος έτους για νέες προσλήψεις, καθώς επίσης καραδοκεί ο μνημονιακός κόφτης των δαπανών. Οι προκηρύξεις που ανακοινώθηκαν 1.660 θέσεις, 1.200 θέσεις το πολύ – πολύ να προκηρυχθούν (αν προκηρυχθούν). Η ολοκλήρωση των διαδικασιών των εν λόγω προκηρύξεων και η πρόσληψη του προσωπικού (εάν γίνει), θα γίνει από την επόμενη κυβέρνηση (ακόμη και αν η σημερινή εξαντλήσει την τετραετία) λόγω έλλειψης κονδυλίων».