Μέχρι την Παρασκευή θα “ανοίξει” η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα

04-12-2018

Μέχρι την Παρασκευή θα «ανοίξει» η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα, όπως δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) Αναστάσιος Τάγαρης, Μιλώντας στην ΕΡΤ1 ο  κ. Τάγαρης ανέφερε ότι αύριο Τρίτη θα ψηφιστεί η σχετική ΚΥΑ και στη συνέχεια να γίνουν οι απαραίτητες δοκιμές ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα όπως πέρυσι.

Σύμφωνα με τον κ. Τάγαρη, η πληρωμή του κοινωνικού μερίσματος θα γίνει στις 14 Δεκεμβρίου, διευκρινίζοντας πως η πλατφόρμα δεν θα κλείσει μετά, προκειμένου να κάνουν αιτήσεις όσοι δεν προλάβουν ή αντιμετωπίσουν προβλήματα. Μάλιστα συνέστησε σε όσους πολίτες είχαν πρόβλημα πέρυσι σε ΑΜΚΑ και ΑΦΜ να πάνε στα ΚΕΠ να τα διορθώσουν τώρα και να μην περιμένουν να ανοίξει η πλατφόρμα.

Για τους συνταξιούχους άνω των 70 ετών, ο κ. Τάγαρης είπε ότι η διαδικασία θα «τρέξει» αυτόματα, ωστόσο αν δουν ότι δεν τους έχει καταβληθεί, τότε θα μπορούν να κάνουν αίτηση για να το λάβουν.  Ο κ. Τάγαρης διευκρίνισε ακόμη ότι όσοι έχουν φιλοξενούμενους, θα πρέπει να τους δώσουν τη συναίνεσή τους προκειμένου να κάνουν την αίτηση καθώς θα πρέπει να δοθούν τα στοιχεία τους.