«Άνοιξε» η πλατφόρμα για τις προσλήψεις επικουρικού προσωπικού, πλην ιατρών – Διαδικασία και προθεσμίες

10-03-2022

«Άνοιξε» η πλατφόρμα https://loipoepikouriko.moh.gov.gr/ για τις προσλήψεις επικουρικού προσωπικού. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα αφορά την υποβολή αιτήσεων λοιπού, πλην ιατρών, επικουρικού προσωπικού. Η διαδικασία υποβολής θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 20-3-2022 στις 24:00.

Για τους υποψήφιους όπου είχαν υποβάλει και κατά το παρελθόν αίτηση συμμετοχής σε παλιότερες ενεργοποιήσεις της πλατφόρμας, παρακαλούνται για την προσεκτική ανάγνωση της κωδικοποιημένης ΚΥΑ και των νέων οδηγιών, καθώς έχουν υπάρξει αλλαγές.

Συγκεκριμένα θα πρέπει να ελέγξουν τα αποθηκευμένα δικαιολογητικά τους ως προς την ισχύ τους. Επισημαίνεται ότι έχει αλλάξει το περιεχόμενο της Υπεύθυνης Δήλωσης. Όλες οι υπεύθυνες δηλώσεις πρέπει να υποβληθούν εκ νέου με καινούρια ημερομηνία.

Λόγω του μεγάλου όγκου ερωτημάτων που υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην εφαρμογή του λοιπού επικουρικού προσωπικού, κατά την διαδικασία υποβολής αιτήσεων, δεν δύνανται να απαντηθούν στο σύνολο τους τα ερωτήματα, παρά μόνο εξετάζονται για θέματα δυσλειτουργίας της πλατφόρμας.

Στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται η προσεκτική ανάγνωση της σχετικής ΚΥΑ, στην οποία προβλέπεται αναλυτικός οδηγός. Η εφαρμογή δεν είναι συμβατή με smartphones και tablets! Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν τον προσωπικό τους υπολογιστή ή laptop!.

Αιτήσεις θα μπορούν να υποβάλλουν κανονικά οι υποψήφιοι που υπηρετούν με συμβάσεις διάρκειας τριών (3) μηνών σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 50 του ν.4825/2021 (Α΄157), για αναπλήρωση του ανεμβολίαστου προσωπικού.

Το λοιπό, πλην ιατρών, επικουρικό προσωπικό που θα τοποθετηθεί σε φορείς που εμπίπτουν στη υποχρέωση εμβολιασμού του άρθρου 206 του ν. 4820/2021 (Α’ 130), πρέπει να προσκομίσει τα προβλεπόμενα στο άρθρο 207 περ. αα) και αβ) του ν. 4820/2021 (Α΄130) δικαιολογητικά.