Αντιδράσεις για το ξυλοδαρμό ειδικευόμενης γιατρού στη Μυτιλήνη

26-12-2016

Αναφορικά με το περιστατικό ξυλοδαρμού ειδικευόμενης ιατρού από συγγενή ασθενούς στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης, ο ΠΙΣ δηλώνει τα εξής:

“Τα φαινόμενα βίας είναι απαράδεκτα, ιδιαίτερα όταν συμβαίνουν σε χώρους που παρέχονται υπηρεσίες υγείας και στρέφονται σε βάρος γιατρών, οι οποίοι εξουθενωμένοι ψυχικά, ηθικά και οικονομικά, προσπαθούν κάτω από αντίξοες συνθήκες να ανταποκριθούν στα αυξημένα και ιδιαιτέρως απαιτητικά καθήκοντά τους.

Εάν κάποιος ασθενής ή συνοδός θεωρήσει ότι αδικείται, τότε μπορεί να απευθυνθεί στα όργανα διοίκησης του Νοσοκομείου και στον Ιατρικό Σύλλογο, ώστε να διερευνήσουν το περιστατικό και να αποδώσουν ευθύνες.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Μυτιλήνης να επιληφθούν άμεσα, ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη και να αποτραπεί παρόμοιο περιστατικό στο μέλλον.”  Το περιστατικό με τη γιατρό, συνέβη όταν ο πατέρας που είχε πάει την κόρη του στο νοσοκομείο με συμπτώματα εποχικής γρίπης δε μπορούσε να περιμένει μέχρι να γίνει η εξέταση. Αρχικά επιτέθηκε φραστικά στην ειδικευόμενη γιατρό μετά άρχισε να την γρονθοκοπεί με αποτέλεσμα η γιατρός να νοσηλεύεται με κακώσεις στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης.

Να σημειωθεί ότι ο εκπρόσωπος της Ένωσης Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου δήλωσε πως δεν υπήρξε καμία καθυστέρηση στην εξέταση της ασθενούς