Απειλή για τα παιδιά, τα μη εγκεκριμένα παιχνίδια

26-12-2016

Μέτρα για την προστασία των παιδιών από μη εγκεκριμένα παιδικά παιχνίδια, ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής κ. Θεόδωρος Ζαγοράκης, ενόψει των εορτών. Παράλληλα, εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την ασφάλεια των καταναλωτών και ιδιαίτερα των ανηλίκων, από την μη επαρκή ενημέρωση του κοινού από προϊόντα παραεμπορίου. 

Συγκεκριμένα, ο κ. Ζαγοράκης επισήμανε πώς «σε περιόδους αυξημένης αγοράς παιδικών παιχνιδιών, οι απειλές είναι πολλαπλάσιες, όπως έχει προκύψει και στο παρελθόν από κατασχέσεις μη εγκεκριμένων προϊόντων από τις αρμόδιες αρχές». Ο Έλληνας Ευρωβουλευτής τόνισε πώς εκτός από «προϊόντα παραεμπορίου, τα μη εγκεκριμένα παιδικά παιχνίδια, αποτελούν απειλή για την δημόσια υγεία και την ασφάλεια των παιδιών». 

Για το λόγο αυτό, ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στοιχεία για το παραεμπόριο και το κατά πόσο επηρεάστηκε αυτό από την οικονομική κρίση. Παράλληλα, καλεί την Επιτροπή να λάβει πρωτοβουλίες για την ενημέρωση των καταναλωτών, να ενισχύσει τους σχετικούς αρμόδιους φορείς και να προωθήσει δράσεις με την συνεργασία όλων, εμπορικών συλλόγων, φορέων προστασίας των καταναλωτών κλπ, ώστε να υπάρξει συντονισμένη δράση για την καλύτερη δυνατή ενημέρωση του κοινού. 

Σε δηλώσεις του ο κ. Ζαγοράκης, τόνισε τα εξής:”Θα πρέπει να στηρίξουμε όλους τους σχετικούς φορείς ώστε να δράσουν συντονισμένα. Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν  ότι για την ασφάλεια τους οφείλουν να αποφεύγουν το παραεμπόριο και τα αμφιβόλου ποιότητας και προέλευσης προϊόντα. Για αυτό το λόγο θα πρέπει να ενημερωθούν κατάλληλα από τους αρμόδιους φορείς. Αν και το θέμα είναι πρωτίστως δημόσιας υγείας, η σωστή αντιμετώπιση του ενισχύει και τον εμπορικό κόσμο, ο οποίος καλείται μέσα στην κρίση να αντιμετωπίσει τον αθέμιτο ανταγωνισμό που προκαλείται από αυτήν την παράλληλη αγορά`.`