Απιστία: Οι γυναίκες απατούν λόγω… γονιδίων

26-12-2016
Το γυναικείο μυαλό είναι πολύπλοκο και η κάθε γυναίκα μπορεί να απατήσει τον σύντροφο της για διαφορετικούς λόγους. Ένας όμως είναι ο κοινός παρανομαστής στις γυναίκες που απατούν. Και τον βρήκαν Βρετανοί επιστήμονες. Είναι η κληρονομικότητα.
 
Ερευνητές από το νοσοκομείο St Thomas, στη Μεγάλη Βρετανία μελέτησαν 1.600 ζευγάρια δίδυμων γυναικών. Θέλησαν έτσι να διαπιστώσουν τον ρόλο που παίζουν τα γονίδια στην τάση τους να απατήσουν τους συντρόφους τους.
Ο μέσος όρος των γυναικών ήταν τα 50 έτη ενώ το 25% από αυτές ήταν διαζευγμένες. Μάλιστα στην έρευνα συμπεριλήφθησαν και μονοζυγωτικές δίδυμες με πανομοιότυπο χρωμοσωμικό περιεχόμενο και διζυγωτικές δίδυμες με χρωμοσώματα όπως δύο αδέλφια που δεν είναι δίδυμα.
 
Τα αποτελέσματα της έρευνες έδειξαν πως πάνω από το 90% των γυναικών σε κάποια φάση της ζωής τους σκεφτόντουσαν την απιστία. Μόνο το 22% από αυτές όμως το είχε κάνει.
Οι γυναίκες που είχαν απατήσει τελικά τους συντρόφους τους είχαν κατά μέσο 4 σεξουαλικούς συντρόφους στη ζωή τους, ενώ όσες τελικά απίστησαν είχαν 8 σεξουαλικούς συντρόφους.
 
Το ενδιαφέρον εύρημα όμως των ειδικών είναι πως τα γονίδια επηρέαζαν κατά 41% τη γυναικεία συζυγική απιστία και κατά 38% τον αριθμό των σεξουαλικών συντρόφων που είχε στη ζωή της μια γυναίκα. Ενώ, ο γονιδιακός συσχετισμός και των δύο αυτών χαρακτηριστικών έφτανε στο 47%.
Όπως διαπίστωσαν οι ειδικοί, τα γονίδια των χρωμοσωμάτων 3 με 7 και 20 πιθανότατα εμπλέκονται στη σεξουαλική συμπεριφορά της γυναίκας αλλά και του άντρα. Για να το πουν όμως με αυτό με βεβαιότητα χρειάζονται κι άλλες έρευνες.
 
Βέβαια, οι ειδικοί τονίζουν πως αυτό δεν σημαίνει πως για την τάση μιας γυναίκας να απατήσει τον σύντροφο της δεν ευθύνονται και άλλοι παράγοντες όπως το περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνει και η ανατροφή της.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: