Απιστία: Σε ποια φάση του γάμου είναι πιο πιθανό να σας απατήσει;

26-12-2016
Η απιστία είναι κάτι που μπορεί να μπει στη σχέση ανά πάσα στιγμή. Υπάρχουν όμως τέσσερα στάδια ενός γάμου στα οποία είναι πιο πιθανό ένας άντρας ή μια γυναίκα να απατήσουν τον/την σύντροφο του/της. Ειδικοί τώρα μας δείχνουν ποια είναι αυτά τα στάδια.
 
1. Όταν κλείνει ένας χρόνος γάμου
Τότε είναι που οι περισσότεροι δεν φαντάζονται ότι το ενδεχόμενο της απιστίας είναι τόσο μεγάλο. Ακριβώς γι’ αυτό όμως είναι και πιο πιθανό.
Μετά τον πρώτο χρόνο του γάμου, ο ενθουσιασμός τελειώνει και έρχεται η ρουτίνα. Αυτό μπορεί να φέρει έναν από τους δυο συζύγους πιο κοντά σε ένα τρίτο πρόσωπο.
 
Όπως λένε οι ειδικοί, οι εξωσυζυγικές σχέσεις που ξεκινούν αμέσως μετά το πρώτο έτος του γάμου σχεδόν ποτέ δεν γίνονται αντιληπτές και δεν κρατούν πολύ. Κι αυτό επειδή δεν υπάρχει πραγματικό συναισθηματικό δέσιμο με το τρίτο πρόσωπο και ο/η σύζυγος που κάνει την απιστία μπορεί να εξακολουθεί να αγαπάει βαθιά το άλλο του μισό
 
2. Όταν έρχεται το πρώτο παιδί
Ο ερχομός ενός παιδιού αλλάζει τη δυναμική σε μια σχέση. Ένα νεογέννητο παιδί μέσα στο σπίτι φέρνει πρωτόγνωρο στρες, κούραση και την υποχρέωση να αφιερώσετε όλη σας την προσοχή σε κάποιο άλλο πρόσωπο πέρα από τον σύζυγο ή τη σύζυγό σας.
 
Σε αυτή τη φάση της ζωής ενός ζευγαριού λοιπόν είναι πολύ πιο εύκολο ένας από τους δυο συζύγους να στραφεί σε ένα τρίτο πρόσωπο έστω και για λίγο.
 
3. Από το 5ο έως το 7ο έτος του γάμου
Σε αυτο το στάδιο του γάμου είναι που συνήθως έχουν επιτεχυθεί οι στόχοι που έχουν θέσει ως ζευγάρι. Δηλαδή να κάνει παιδιά, να αγοράσει ένα σπίτι και να καθορίσει τη σταδιοδρομία του. Και τώρα τι γίνεται;
 
Σε αυτή τη περόίπτωση, τόσο ο άντρας όσο και η γυναίκα αναζητούν οτιδήποτε για να προσθέσουν κάποια “συγκίνηση” στην καθημερινότητά τους. Αλλά η βιασύνη από αυτές τις εύκολες λύσεις είναι βραχύβια και γλυκόπικρη, στην καλύτερη περίπτωση.
 
Οι παράνομες σχέσεις που συμβαίνουν σε αυτό το στάδιο του γάμου είναι συχνά και αυτές που κάνουν και την μεγαλύτερη ζημιά στο παντρεμένο ζευγάρι. Κι αυτό γιατί είναι και μεγαλύτερη η πιθανότητα να αναπτυχθούν έντονα συναισθήματα και δέσιμο με το τρίτο πρόσωπο. Οι σχέσεις που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, συνήθως διαρκούν και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
 
4. Μέση ηλικία
Είναι τότε που τα παιδιά φεύγουν από το σπίτι και το ζευγάρι μένει μόνο του στο σπίτι να αμφισβητεί το μέλλον τους. Στην ουσία επιστρέφουν πίσω εκεί που ξεκίνησαν ως ζευγάρι που ζει μαζί χωρίς παιδιά να προσέχουν. Έχουν όμως να μείνουν μόνοι τους 20 χρόνια και οι συνήθειες τους, η προσωπικότητα τους αλάλάζει. Θα πρέπει να ξαναβρούν ο ένας τον άλλον. Θα ταιριάξουν ξανά τώρα που είναι μόνοι τους;
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: